Wordt je huiskamer een aanhangsel van je console annex tv of wordt het iets totaal anders?

Als het van Microsoft Xbox One afhangt, is de nieuwe console een all in one systeem qua hard- en software dat simpel, direct en compleet is.

De Xbox One is een strakke gestroomlijnde zwarte box met onder de motorkap een 5 miljard transits + 6GB ram + blu-ray + 8 core CPU, gecombineerd met een betere Kinect, een strakkere controller met vernieuwd middenstuk en iets andere buttons, crossover gebruik met Smartglass en bereikbaarheid via Cloud.

Qua gebruiksgemak van het dashboard is vooral op voice-control en gebaren ingezet: een directe interactie op jouw stemcommando’s zorgt voor snelle wisseling van menu’s. Zodra je “Xbox On” uitspreekt, springt je console op en kom je op jouw persoonlijke dashboard terecht. Daar zie je welke dingen je het meest recent hebt gebruikt. Het merendeel van de tabs blijft hetzelfde: Games, TV en Movies, music, Trendy (toont nog beter wat je vrienden aan het doen zijn).

Spreek je “Xbox Watch TV” uit, dan kan je ook naar verschillende TV kanalen kijken, maar de vraag is of daar iets interessants te zien is voor de Belgische gamers. Gebruik je grab, pin, swipe, dan kan je direct switchen naar andere opties.

EA Sports Ignite maakt vooral de Amerikaanse sportfans gelukkig en zal minder interessant zijn voor ons Europeanen. 15 exlusieve games in het eerste jaar met 8  nieuwe franchises, waaronderForza Motorsport 5, Quantum Break (van Remedy) en de nieuwe Halo (343 industries) met daarbij het experiment van de Halo TV series die Steven Spielberg gaat regisseren.

Als afsluiter kreeg je nog de wereldpremière en behind the scenes van de nieuwe Call of Duty: Ghosts te zien, die een volledig nieuw verhaal, nieuwe karakters en een hoop nieuwigheden liet zien. En natuurlijk is alle content eerst exclusief op de Xbox One te downloaden.

De launch van deze Xbox One is later dit jaar, de line up van blockbuster games krijgen we op de E3 te zien.

We zijn benieuwd naar de allways-on, hoe de interactie met games van de vorige generatie zal zijn, wat met tweedehands games, … maar dat zijn vragen die later nog wel een antwoord krijgen. De next gen Xbox is out of the box.

No more articles