De Xbox One release werd in meerdere delen van Europa uitgesteld. Slecht nieuws dus voor onze Xbox fanboys want België hoort hier ook bij. Microsoft heeft bevestigd dat de oorspronkelijke releasedatum enkel nog in 13 van de 21 landen van toepassing is.

De markten in Rusland, België, Nederland en delen van Skandinavië zijn de gedupeerden, terwijl het Verenigd Koninkrijk, Noord Amerika, West Europa en Australië hun november release van dit jaar behouden.

Een eventuele pleister op de wonde is dat de gamers die de console voor vandaag hebben gepreorderd een pack-in game krijgen wanneer de console dan uiteindelijk in 2014 wordt gelanceerd.

“We willen onze klanten verzekeren dat ze de beste Xbox One ervaring krijgen vanaf de eerste dag van beschikbaarheid,” zei een Microsoft vertegenwoordiger.

“Om aan de eerste vraag te voldoen en het beste product en de ervaring voor consumentente kunnen leveren, moeten we onze november lancering verlagen van 21 landen naar 13. “Xbox One zal eerst lanceren in de VS, Canada, Mexico, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Ierland en Oostenrijk in november 2013.”

Ook zei Microsoft dat er een “unieke exclusive” onthuld zou worden op Gamescom volgende week, en dat er geen plannen zijn om een Kinect-vrije bundel uit te geven.
Het systeem zou zich ook kunnen aanpassen wanneer het oververhit zou raken.

No more articles