Bij PC-gaming hebben digitale games intussen al een lange tijd de overmacht verkregen, bij de consoles is dit echter nog niet het geval.

Dit was het wel bijna bij de Xbox One, die oorspronkelijk ontworpen was om zonder disc drive te functioneren, wat inhield dat elke gebruiker games digitaal moet aankopen en downloaden.

Microsoft Studios’ grote baas Phil Spencer geeft toe dat er een discussie geweest is of het bedrijf ermee weg zou geraken als de disc drive niet in de console zat. Deze feature leek nochtans niet al te logisch logisch, gezien de grootte van de games. Deze hebben namelijk een grootte van ongeveer 40 GB. Microsoft kreeg ook bakken kritiek op andere features die hun console had, waardoor de softwaregigant gedwongen werd veranderingen door te voeren.

Zo hebben we toch maar besloten om de Xbox One van een Blu-ray drive te voorzien om zo de mensen gemakkelijk veel content te laten installeren. Vanuit de originele ideeën kan je zien dat velen in het bedrijf focusten op het digitale aspect, wat je bij veel andere apparaten ziet.

Natuurlijk heb je ook nog het feit dat mensen nog steeds verzamelaars zijn, en dat er heel veel gamers zijn die graag nog zelf het plastiekje van hun doosje trekken om daarna de geur van een verse game te ruiken. Dit idee had nochtans wel kunnen werken, als we in België een deftige bandbreedte hadden.

De Xbox One kwam op 22 november op de markt in Amerika en in de meeste landen in Europa. De geruchten doen echter de ronde dat ons kleine landje nog moet wachten tot het derde kwartaal van 2014.

No more articles