De executive producer van de aanstaande Call of Duty: Ghosts heeft aangekondigd dat er al door de game menus genavigeerd zal kunnen worden met je eigen stem, maar de studio ziet ook potentieel om vocale besturingselementen in de gameplay te integreren.

“We zijn bezig met van alles, maar we vermelden nog niet met wat”, zei executive producer Mark Rubin tegen de pers. “Het is nog vooral menu gebaseerd zodat je de menus kan bedienen enkel en alleen door middel van Kinect, dat is iets wat Microsoft al lang wou doorvoeren. We moeten zien hoe het uitdraait vooraleer we in het diepe springen.”

Rubin bevestigde dat terwijl Xbox One eigenaars de mogelijkheid zullen hebben om doorheen de games interface te kunnen navigeren door spraak te gebruiken. De studio heeft wel nog geen finale besluiten gemaakt omtrent hoe ver ze willen gaan met de Kinect zijn functionaliteit, maar bevestigt dat het wel veel potentieel heeft.

“We zijn nooit het bedrijf geweest dat denkt dat het de éérste moet zijn op technisch gebied,” zei hij. “Het is het ‘schildpad en de haas’ verhaal, en we zijn liever de schildpad die zijn tijd neemt om in ons geval de technologie juist te hebben.”

Verder zei de man nog dat het niet honderd procent zeker was dat het zou toegevoegd worden in de game, maar wel zeker was dat het in de toekomst wel degelijk geïntegreerd zal worden. Call of Duty: Ghosts zal begin november uitkomen op de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, en PC.

No more articles