U heeft er wellicht nog niet bij stil gestaan, maar gamen kan van u een wereldberoemd mens maken. Vooral in de Verenigde Staten lopen er gamers rond die nog bekender zijn dan Barack Obama. Laten we niet overdrijven, net iets minder. Denk nu maar aan John Pyle uit Florida. Als Swifty oogst hij momenteel succes met zijn gamehouse ergens in Orlando. Via zijn livestream laat Swifty u alle kanten van zijn gamehouse zien, af en toe gecombineerd met een vleugje vrouwelijk schoon.

John Pyle is met zijn kont werkelijk in de boter gevallen. Deze 40-jarige informaticus slaagde erin om van zijn hobby zijn beroep – dus zijn voornaamste bron van inkomen – te maken: gamen! In amper drie jaar tijd ontpopte Pyle, die zich als Swifty boven het doopvont hield in het gamerswereldje, tot vermaarde PC-speler. Verslaafd aan World of Warcraft begon hij zijn handel en wandel in zijn woning in Orlando Florida te streamen en kreeg hij al snel de stempel van wereldberoemde gamer. Zijn online tegenspelers komen uit alle hoeken van deze planeet en de donaties die hij nu van onbekende spelers dagelijks ontvangt, doen de kassa ten huize Swifty goed rinkelen. Zo goed zelfs dat Swifty nu makkelijk van het gamen kan leven en zelfs zijn knappe vriendin Ozzy ermee kan onderhouden.

GameSnackBE-Swifty-Screenshot-01

Aan Ozzy hangt ook een mooi (politiek) verhaal. Ze is van Iraanse afkomst en doet onzetten haar best om een pure Amerikaanse burger te worden, met de hulp van Swifty en zijn enorm sympathieke familie en vrienden natuurlijk. Omdat Swifty niet van de domste is, profiteert hij van zijn roem en laat hij zich ook sponsoren door enkele fabrikanten van gamemateriaal en gooit hij graag met prijzen voor zijn trouwe streambezoekers en tegenspelers op WoW. Hij werd in de VS zowat het gezicht van Razer – producent van ondermeer headsets – en ook Origin weet nu waar Swify woont. Ook promoot Swifty het wonderdrankje GungHo – not some energy drink – waarmee je volgens hem een heel nachtje kan doorgamen zonder dat je hoofd één keer je toetsenbord ramt.

Gamehouse

Swifty weet van aanpakken. Vorig maand realiseerde hij zijn grote droom: “creating my own game house.” Zijn nieuwe fraaie bungalow in Orlando, omringd met palmbomen en steeds verzekerd van zon, bouwde hij uit tot een heus PC-gamepaleis met studio vanwaar hij dan zijn dagelijkse Youtube-filmpjes op de wereld stort en 24/7 ook nog eens live streamt. En ook niet enkel het gameleven van Swifty ontdekken we in zijn Swiftyirl-filmpjes. Wanneer Swifty zijn favoriete fitnesszaal gaat bezoeken – want gamen zonder bewegen en gezond eten vindt deze Amerikaan ongeoorloofd – neemt hij gewoon zijn streamcamera mee. Zelfs tot in de auto. Ook is hij een grote liefhebber van pikante, haast brandgevaarlijke doritosausjes en test hij die graag uit in zijn reality-filmpjes. Een dag zonder ‘epic food’ is geen geslaagde dag voor Swifty. Zijn trouwe gamevrienden nodigt hij graag uit in zijn gamehouse, zoals momenteel de bekende Australische gamer Mercader die via zijn Youtube-kanaal Mercadergaming ook stilaan het online gamerswereldje aan het veroveren is.

Voor Swifty is België zeker geen onbekend land. In de zomer van 2011 bezocht hij zijn goede, overzeese gamevriend Athene in Antwerpen waarmee hij dan samen naar Gamescom in Keulen trok en daar de Razer-stand op haar kop zette. Allebei zijn ze vaak via hun eigen stream live te zien op de website van Athene, http://athenelive.com/.

Laat Swifty maar gerust zijn gangetje doen, hij zal het gamen nog lang niet verleerd zijn. Kassa kassa!

No more articles