Battlefield Hardline, ontwikkeld door Visceral Games (in samenwerking met DICE voor de multiplayer) en uitgegeven door Electronic Arts, zette vorig jaar op de E3 beurs menig gamer in twijfel of deze wel een volwaardige Battlefield game zou zijn. Door zijn volledig nieuw concept werd gedacht dat deze game meer een uitbreiding zou worden op de gekende klassieke Battlefield 4. Na de bèta versie te hebben gespeeld waren wij toch wel enthousiast en vooral nieuwsgierig naar wat de gerenommeerde franchise ons verder zou brengen. Op de release zijn wij dan ook in extenso te werk gegaan en we moeten toegeven… Battlefield Hardline is een pareltje geworden die zeker en vast recht heeft op een eigen bestaan. Deze game is puur vertier en plezier!

Verhaal en gameplay: Criminelen versus politie

De funderingen die DICE heeft gelegd in Bf4 zijn zeker nog aanwezig, toch merk je bij de singleplayer meteen dat deze game een volledig ander ‘soort’ Batllefield is. Bij de openingsscène zit je al meteen zelf achter het stuur waar je deel uitmaakt van een politie achtervolging. De singleplayer is verdeeld in episodes, waarbij het lijkt alsof je deel uitmaakt van je eigen televisie serie. Hierbij krijg je previously on -intermezzo, wat erg leuk is. De singleplayer is zeker de moeite waard en is eens iets anders dan de cliché legerverhalen. Voor het eerst in de game geschiedenis werden hiervoor ook echte acteurs ingehuurd zoals Eugene Byrd (Bones, Heroes), Kelly Hu (Arrow, X2) en Benito Martinez (House of Cards, The Shield).

GameSnackBE-Battlefield-Hardline-05

 

Je kruipt in de huid van een politie agent in Miami, bleue Nick Mendoza genaamd. Samen met je collega’s voer je een strijd tegen het netwerk van de toenemende drugscriminaliteit die in de stad een alsmaar groter probleem dreigt te worden. Visceral studio’s heeft hierbij een volledig nieuw stealth systeem geïntroduceerd. Het is dus de bedoeling dat je zo stil mogelijk achter je vijanden heen sluipt waarbij je hen als volgt kan neerslaan of arresteren. Hierbij is het mogelijk gebruik te maken van je politie-badge waarmee je tot maximaal drie vijanden kan arresteren.
De stealth methode is de handigste manier om tot succesvolle arrestaties over te gaan. Je hoeft hier echter niet altijd gebruik van te maken, je kan misdadigers ook gewoon neerknallen of neerslaan, al wordt je bij het gebruik van het stealth systeem hier wel indirect voor beloond met extra punten. Ook nieuw is het gebruik van een scanner die je bij je draagt, zo kan je vijanden taggen waardoor je exact hun positie weet. Deze scanner is namelijk ook handig om ruimtes of de omgeving waarin je je bevindt te gebruiken voor het verzamelen van bewijsmateriaal, nieuwe wapens, upgrades en gadgets. Al deze tactische elementen voorzien de game van een behoorlijke portie diepgang.

GameSnackBE-Battlefield-Hardline-02

Ook nieuw is de methode hoe je wapens kan vrijspelen, bij deze Batllefield game hoef je niet langer in rank te stijgen vooraleer je nieuwe wapens, gadgets ea. vrijspeelt. Nu kan je door via de multiplayer punten te scoren, geld verdienen waarmee je nieuwigheden kan unlocken. Voor wapen upgrades ben je afhankelijk van de batllepacks die je krijgt als je stijgt in rank. Je kan dus gerichter zelf je eigen loadout samenstellen. Je kan ook ingame cash inzetten om zo bronzen, zilver of battlepacks te verkrijgen.

Multiplayer: Verfrissend, vernieuwend en vooral veel fun!

Je hebt de keuze tussen zeven multiplayer modi en negen multiplayer maps , we zetten ze voor jullie even op een rijtje.

Conquest: De klassieke Battlefield multiplayer mode, heeft dezelfde opzet als zijn equivalent in Bf4, enkele verschillen zijn dat er bij deze geen tanks of vliegtuigen aanwezig zijn. Nieuw zijn enkele tactische mogelijkheden zoals de zipline en de grapllehook, verder blijft alles zoals we het gewoon zijn, het veroveren van verschillende Conquest-punten.

Team Deathmatch: een game mode waar twee teams vechten tot de dood. Het team dat na dertig minuten de meeste kills heeft behaald wint de match, er komen hier geen voertuigen bij te pas. De leider van het team kan zijn team mates reviven. Deze mode is wel wat chaotisch.

Heist: Twee pakjes vol met geld zijn ergens op de map gelokaliseerd. De bedoeling is dat de criminelen de pakjes zien te veroveren en terugbrengen naar een bepaald punt waar een helicopter ze ophaalt. Hierbij wordt je echter wel achterna gezeten door de politie. Wanneer je gedood wordt wordt het pakje met geld gedropt op die plaats waar je het leven laat, deze kan dan op zijn beurt weer genomen worden door een andere speler van het criminele team. Je krijgt 100 respawn tickets, wanneer de criminelen dus honderd keer gedood worden of het lukt hen niet om binnen de aangegeven tijd beide pakjes naar het aangegeven punt te brengen, wint de politie, lukt dit wel, dan winnen de criminelen. Een erg leuke en verfrissende mode waar je met vrienden veel plezier aan zal beleven.

Blood money: Beide teams moeten zien geld te stelen vanaf een bepaald punt dat zich in het midden van de map bevindt. Criminelen moeten het geld zien te stelen als buit, terwijl de politie deze buit maar al te graag wil als bewijsmateriaal. Een echt kat en muis spelletje dus, een geneugte voor beide partijen!

Hotwire: De hotwire mode basseert zich op hetzelfde principe als conquest maar dan met voertuigen, terwijl criminelen voertuigen proberen te stelen, probeert de politie op zijn beurt deze in beslag te nemen. Het is dus rijden van punt A naar B etc. om punten te scoren, terwijl mede passagiers onderweg door het raam van de auto (of vrachtwagen) kunnen hangen om vijanden of politie neer te knallen. Je hebt hierbij 500 respawn tickets. Deze mode kan samen met vrienden heel wat hilarische scenario’s teweegbrengen.

Rescque: Rescque is meer een mode voor de competitieve gamers. Hier draait het erom om twee gegijzelde spelers te bevrijden. De opzet is vijf spelers tegen vijf andere spelers en voertuigen spelen hier geen rol. Hier kunnen wonderbaarlijke tactische zetten worden uitgevoerd.

Crossfire: Het team van criminelen bevat vijf spelers, het andere team, de politie, bevat er zes. De zesde speler is de VIP. Deze moet zien te ontsnappen terwijl het andere team de VIP moet trachten neer te schieten. In deze mode heb je maar één leven.

GameSnackBE-Battlefield-Hardline-03

De verschillende multiplayer maps

Riptide: Een gebied van verschillende eilanden die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn.

Everglades: Speelt zich af in het centrum van Everglades.

Derailed: Een industrieel gebied in Los Angeles.

Hollywood Heights: Een groot huis in de Hollywood Hills.

Growhouse: Een ondergrondse illegale wietplantage.

Dust Bowl: Een stad die gekenmerkt wordt door zijn grootschalige meth handel.

Downtown: Het centrum van Los Angeles.

Bank Job: Een plaats rondom een bank met een goed beveiligde kluis.

The Block: Een omgeving vol winkels die dienen als dekmantel voor criminele zaken en invloeden.

GameSnackBE-Battlefield-Hardline-06

Grafisch, muziek, sfeer… Samen een toch wel sterke combinatie

Het is en blijft een kenmerk in de Bf-reeksen dat het geluid optimaal en zeer realistisch overkomt. Schieten…ontploffingen etc., allemaal netjes! De muziek, als je bijvoorbeeld in een auto, zit is ook wel behoorlijk hip. Grafisch gezien kunnen we deze game verre van superieur noemen. We kregen nogal te maken met enkele bugs, glitches en nalatigheden. De netcode voelt een beetje bagger aan. Dit doet de game zeker niet ten onder, met enkele updates kunnen deze ‘kinderziektes’ er netjes worden uitgehaald, we oordelen niet te vlug en zijn bereidt Visceral Games/Dice hier wat tijd in te geven. Alles samen heeft deze game je toch een buitengewone exeptionele sfeer. Het lijkt alsof je in een soort CSI-achtige reeks bent beland waarin jij zelf de hoofdrol speelt. Het heeft je met name een ongedeeld gevoel.

GameSnackBE-Battlefield-Hardline-01

Conclusie: Een in optima forma game!

Deze Battlefield game is zonder meer een hoogstaande waardevolle game geworden. De klassieke Battlefield- feeling blijft, maar is toch zeer innovatief en verfrissend! Alles is eigenlijk ondergedompeld in een nieuw jasje, een nieuwe look, een nieuwe stijl. De Singleplayer zit keurig in elkaar en het voelt alsof je in één of andere misdaadserie bent beland waarin jij de hoofdrol speelt en je eigen game-stijl bepaald. Criminelen versus politie en politie versus criminelen. De hoogste deugd is altijd tegen de wet. Misdadigers worden gemaakt of gekraakt. De multiplayer heeft heel wat gloednieuwe modes, maar kan tegelijkertijd hier en daar best wat turbulent en hectisch overkomen. We kunnen je verder vooral laten weten dat deze game een echte must have is en zeker voor menig Batllefield fan. Je zal hier ongetwijfeld veel plezier aan beleven!

Battlefield Hardline Review
81%Overall Score
Grafisch64%
Gameplay92%
Geluid78%
Herspeelbaarheid / Fun91%
Reader Rating 0 Votes
0%
No more articles