Wie dacht dat het MOBA genre bijna over zijn hoogtepunt heen is, heeft het goed mis. Zo schudt Deep Silver een nieuwe variant uit zijn mouw en zet de Dead Island reeks verder met de f2p Dead Island Epidemic, een nieuwe MOBA spin-off. De GameSnack crew kreeg op Gamescom een hands-on uitnodiging en gaat natuurlijk graag in op deze exclusieve eerste kennismaking met Dead Island Epidemic!

Virus vs Epidemic

Het verhaal doet het MOBA genre direct alle eer aan, want van een echt storyline is er geen sprake. Waar bij de eerste delen het virus nog beperkt bleef  tot het eiland, is er nu sprake van een heuse epidemie. Het virus is uitgebroken en verspreid zich geruisloos en als een stille moordenaar over de ganse wereld.

Dead Island Epidemic

Pvpvpve

Pvpvpve, de laatste keer dat we deze draak van een woord in de pen nemen, maar het beschrijft het genre van Dead Island Epidemic het best. Verschillende teams nemen het met en tegen elkaar op om de  AI gestuurde vijanden naar het hiernamaals te brengen. Allen strijden zij individueel, maar toch hebben zij ook baat aan collaboratie met de vijand om de hordes aan zombies te bedwingen. Een gezonde en leuke mix tussen de teams (pvp) en de verschillende zombies (pve).

Het spel draait volledig om het veroveren van grondstoffen en als eerst een voorop gesteld aantal hiervan te verzamelen. Dit kan passief door het veroveren van strategische punten of door het verslaan van vijanden. De grondstoffen dienen vervolgens afgeleverd te worden op de drop-off zone, waardoor het steeds afwegen is tussen gretig zijn of op zeker spelen en terugkeren naar je basis.

Grafisch gezien scheert Dead Island Epidemic geen hogen toppen, maar tegelijk valt deze game niet echt onder de standaard. We hopen natuurlijk dat deze alpha gameplay nog een stevige graphics update krijgt.

Dead Island Epidemic

Alternatieve besturing

Ook de besturing is volledig herbekeken, want verplaatsen doe je via je keyboard en niet via een traditionele muisklik. De muis staat volledig ten diensten van het richten en schieten. Het richten en de besturing loopt echt vlot, maar je bewegingen zelf zijn vrij hoekig.

Door het verslaan van vijanden behaal je xp en stijg je in level. Telkens wanneer je level omhoog gaat, ontvang je ook een extra skill, vrij standaard dus. Het personage dat wij speelden beschikt over enkele standaard vaardigheden zoals het boosten van statistieken of een charge aanval uitvoeren. Niet echt iets exotisch of een vaardigheid die je mond enkele verdiepingen lager doet vallen.

De ontwikkelaars van Dead Island zijn prat op de hoeveelheid wapens en de mogelijkheid om deze te modificeren. In het derde deel belooft Deep Silver er nog een schepje bovenop te doen door opnieuw een reeks nieuwe wapens te introduceren.

Dead Island EpidemicDead Island Epidemic

Besluit

Al bij al speelde Dead Island Epidemic vrij vlot, bleef de map goed te overzien en zijn de talloze ontmoetingen met de vijand of AI gestuurde zombies pure fun. De verschillende wapens en de mogelijkheden om met meerdere teams te strijden zijn een serieuze plus. Het nieuwe spin-off concept van het MOBA genre geeft een leuke twist en is hopelijk nog maar het begin van Deep Silver’s creativiteit.  Wanneer we echt een oordeel moeten vellen is er een enorm potentieel, maar blijft Dead Island Epidemic voorlopig nog even op de vlakte.

No more articles