Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Limbo. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

Bijna iedere editie van ‘Games in kaart gebracht’ kwamen we met een indie-game aanzetten en om deze onofficiële traditie verder te zetten, doen we dat deze keer weer. Indie-game Limbo is zo’n game als Minecraft: het ziet er saai uit maar het is gewoonweg een geweldige game. Limbo verscheen in 2010 voor de Xbox 360, maar werd later ook op de PC en de PS3 uitgebracht. Net zoals de game waarmee we zonet vergeleken hebben, hoewel ze geen enkel vlak op elkaar lijken, kreeg deze game alle succes die het verdiend heeft met de bijkomende goede reviewscores.

Ontwikkelaar

Developer Playdead, die nieuw is in de industrie, heeft met Limbo zijn eerste game op de markt kunnen brengen. Momenteel zijn er plannen om een 2de game aan hun lijstje toe te voegen, wat vermoedelijk een Limbo 2 zou zijn. Het betreft hier alleszins een game met kleur en wat meer 3D omgevingen, in tegenstelling tot Limbo, wat een zwart-wit game was.

Verhaal & gameplay

In Limbo word je wakker in een duister woud. Je bent een klein jongentje die op zoek gaat naar zijn vermiste zusje, maar op jouw tocht kom je allerhande wezens en mensen tegen. De wezens zijn angstaanjagend voor dit kleine kereltje, maar wie denkt dat de mensen beter zijn, denk snel iets anders. Het weinige aantal mensen die jouw pad kruisen zijn vijandig, laten weinig zien en lopen weg of zijn dood. Aan alles komt een einde dus komt de protagonist uiteindelijk uit het woud recht in een stad terecht. Deze stad lijkt echter bouwvallig te zijn…

GameSnackBE-Limbo-Screenshot-01

De gameplay van Limbo is opmerkelijk. Oké, het is maar een side-scroller, zoals de Rayman-games, maar het is niet zomaar een platform game! Het is een duister spel met lugubere taferelen. Hoewel de game zwart-wit is en weinig details laat zien, is Limbo tegelijk entertaining en tegelijk gestoord om naar te kijken. Het gevaar bevindt zich niet ver weg en dit zul je zeker geweten hebben. Van een reusachtige spin die jou op één van zijn poten rijgt, kijken we niet meer op. Alsook van het vieze slijm dat tevoorschijn komt wanneer we als een slordige dokter al diens poten uittrekken. Kortom, onderschat Limbo niet en geniet van de griezilige taferelen en puzzels, die je zeker en vast na een gruwelijke dood enkele keren opnieuw zal mogen doen. Eens je weet wat je moet doen, is het redelijk gemakkelijk, maar we mogen niet vergeten dat sommige puzzels moeilijk zijn. De monsters en mensen maken het er niet gemakkelijker op.

No more articles