Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Metro 2033. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

Veel enge games zijn er de laaste tijd niet meer. We kunnen nog eens griezelen met Amnesia, maar dat is dan ook alles. Zo’n 2 jaar terug hadden we al veel meer horrorgames, maar de laatste tijd zien we die niet meer. Gelukkig kunnen we in het eerste kwartaal van 2013 het vervolg op Metro 2033, namelijk Metro: Last Light, verwelkomen. Daarom willen we in afwachting nog eens Metro 2033 in de kijker plaatsen.

Ontwikkelaar

De ontwikkelaar van Metro 2033 en zijn opvolger is 4A Games. Deze heeft enkel deze twee games op zijn palmares staan, maar als je wat dieper gaat, kun je vinden dat deze groep ontwikkelaars niet zomaar amateurs zijn. Deze studio, onderdeel van Activision Blizzard, werd opgericht door ex-leden van ontwikkelaar GSC Game World. Wie deze niet kent, heeft wat gemist, want zij hebben iedere S.T.A.L.K.E.R. game voor hun rekening mogen nemen.

Verhaal en gameplay

Het verhaal van Metro 2033 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dmitry Glukhovsky, één van de beste boeken in het land van oorsprong. Je kruipt in de huid van Artyom, een 20-jarige Rus die zich ondergronds bij de rest van de overlevenden vervoegd heeft. Het is het jaar 2033, Rusland heeft het zwaar te verduren gekregen door een nucleaire oorlog. Als we jullie vertellen dat ondergronds eigenlijk de metro’s zijn, dan wordt meteen de titel van de game duidelijk. Artyom leert heel wat van een oude ranger, maar wanneer deze sterft is hij noodgedwongen om naar boven te gaan om naar het station te trekken van deze ranger. Op zijn weg naar dit station moet hij helaas zijn kop boven de grond steken. Hier kruisen heel wat mutanten, Sovjets en Nazi’s zijn pad.

GameSnackBE-Metro-2033-Screenshot-01

Metro 2033 is een donkere game die heel wat nieuwigheden brengt naar het shootergenre. Zodoende zal je zuinig moeten omgaan met je geschut, want kogels zijn doorheen het verhaal erg schaars. Het is dus aangeraden goed te richten, maar dit kan soms moeilijk zijn door de snel bewegende mutanten. Gelukkig kan men de munitie oprapen van jouw pas afgeknalde tegenstanders. En wanneer je helemaal niets meer hebt, heb je nog altijd de keuze om jouw geld erdoor te schieten. Dat waarmee je in het spel kunt betalen zijn namelijk kogels van voor de oorlog. Wanneer je boven de grond bent, zijn levende wezens niet jouw enige vijanden, want zonder gasmasker heb je geen minuut meer te leven. Door de nucleaire oorlog stik je namelijk zo snel, dat je de tijd niet hebt om jezelf in veiligheid te brengen. Metro 2033 is alleszins niet aan te raden aan gamers die niet van horror houden, maar aan te raden aan echte durfals die niet terugschrikken van een donkere setting vol met vreemde wezens.

No more articles