Iedere week wordt in deze special een wat oudere of minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze game wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Halo: Combat Evolved. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

Deze week hebben we gekozen voor een oude rot in het shooters genre: de allereerste Halo. Waarom deze? Omdat Halo voor zijn tijd een verdomd goede game was en dat nog steeds is, en om de release van Halo 4 in de verf te zetten. Halo: Combat Evolved releasete bijna 11 jaar terug voor de Xbox en PC en menig gamer heeft deze game toen kapot gespeeld, alsook onze eigen Snacker Indy.

Ontwikkelaar

Ontwikkelaar Bungie kent iedereen wel door de uitgebreide Halo-reeks. Intussen is de 4de in de reeks verkrijgbaar, maar is deze niet door deze ontwikkelaar gemaakt. Na Halo: Reach heeft Bungie een contract gesloten met Activision en droegen ze de Halo-reeks over aan 343 Industries.

Verhaal & gameplay

Buitenaardse wezens, met als doel het uitroeien van de mensheid, landen op jouw schip en zetten daar de boel wat op stelten. Hoewel ze in aantal en technologie een grote voorsprong hebben, is dat niet buiten onze supersoldaten gerekend. Deze supersoldaten worden de SPARTAN-II troepen genoemd en werden op jonge leeftijd ontvoerd om te trainen. De Spartans’ missie is het overnemen van het Covenant-schip, het schip van de aliens, hiermee naar huis te vliegen en een buitenaardse profeet ontvoeren zodat ze een wapenstilstand kunnen afdwingen. Hiervoor splitsen ze de groep supersoldaten op in een blauw en rood team.

Wijzelf zijn Master Chief, de leider en enige overlever van het blauwe team.

GameSnackBE-Halo-Combat-Evolved-Screenshot-01

Halo was één van de eerste FPS-shooters en bevond zich in een 3D-omgeving. Zoals gebruikelijk was het enige wat je moet doen, het neerschieten van vijanden. Niet alles verliep in het eerste persoonszicht, want soms switchte het spel naar een 3th person view wanneer we in een voertuig kropen. Deze voertuigen waren nog eens heel behendig te besturen, daar we hiervoor enkel de joystick nodig hadden.

De game had een redelijke donkere setting wat we eigenlijk op het feit dat we ons in de ruimte bevinden, kunnen steken. Hierdoor kwam de actie nog eens tot z’n recht. Wat was het heerlijk om in een donkere omgeving vijanden neer te knallen en onze muzzleflash te zien flitsen.

Halo: Combat Evolved Anniversary

Vorig jaar op 15 november vierde deze game zijn tiende verjaardag en dat werd gevierd met een HD-remake. Deze remake werd gemaakt op de originele engine en een nieuwe engine. Hierdoor kon men wanneer je wou, wisselen van graphics: deze van de originele game en de HD graphics. Deze HD-remake is ook de eerste game in de reeks die Kinect en 3D ondersteunt. Perfect voor gamers die de eerste game hebben gemist uit deze geweldige reeks.

GameSnackBE-Halo-Combat-Evolved-Anniversary-Featured-01

No more articles