Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Orcs Must Die!

Geschiedenis

Orcs Must Die! is een indie game die ontwikkeld werd door Robot Entertainment. Na een demonstratie op de Penny Arcade Expo werd deze game vorig jaar in oktober uitgebracht op Xbox Live, Steam en OnLive. Men maakte gebruik van Trinigy’s Vision Engine, die al door veel ontwikkelaars gebruikt werd, onder hen onder andere Ubisoft. Orcs Must Die! werd goed ontvangen door zijn verslavende en lange gameplay.

Developer

De developer, Robot Entertainment, is niet zomaar een developer. Ensemble Studios, een productiehuis van Microsoft, splitste zich op in 2 verschillende ontwikkelaars na het sluiten van hun deuren: Robot Entertainment en Bonfire Studios. Ensemble Studios was bekend van de Age of Empire reeks en Halo Wars.

Verhaal & Gameplay

Een stoere jongeman, die geweldig koppig en impulsief is, werd lid van een orde. Hij werd echter alleen maar toegelaten vanwege zijn magische krachten. Deze orde bewaakt forten in de dode wereld en houdt de portalen daar naartoe uit de handen van de orks. Na een aanval op het fort van de orde, komt onze leerling er alleen voor te staan, daar hij de enige overlevende is. Het is aan hem om vallen te installeren en de portalen op eigen houtje te verdedigen.

Orcs Must Die! is een 3rd-person torenverdedigingspel. Het simpele principe van dit spel is het verdedigen van iets (een fort, een portaal, enzoverder). Het aantal vallen en wapens dat je krijgt zijn oneindig, je krijgt een kruisboog en een zwaard om mee te beginnen. Wanneer je geselecteerd hebt wat je wilt gebruiken, kan de hel losbarsten; de poort breekt open en verschillende dikke orks huppelen het kasteel binnen met maar één doel: door het portaal lopen dat je moet verdedigen. De middelen die je krijgt om dit te voorkomen, zijn wreed en grappig. Zo kun je een ork de lucht in katapulteren om daarna dood tegen de grond te smakken. Zoals we van dit genre gewend zijn, blijft het bij het afmaken van gorden vijanden, maar gelukkig zijn de wapens gebalanceerd. Hoewel je sterkere wapens krijgt na het voltooien van levels, blijven de levels een uitdaging.

No more articles