Life Goes On is een humoristische puzzelgame en een uitblinker in zijn genre. Onderscheiden van andere puzzelgames doet deze game met een mix van humor en denkwerk. Het is de allereerste gameproductie van Infinite Monkeys Entertainment en dit doen  ze zeker niet slecht..

Die and die again to reach your goal

In deze game bestuur je een ridder die zich een weg moet banen naar de ‘Cup Of Life’. Deze heb je nodig om verder te gaan naar het volgend level. Maar het leukste aan dit spel is dat je je doel enkel kan bereiken door te sterven, en dat is meteen wat dit spel zo uniek maakt. Voor ons is dit het enige spel waarbij doodgaan niet negatief gezien wordt, maar als een voordeel om je doel te bereiken.

Zo moet je met je ridders tegen een zaagblad aanlopen waardoor dat lijk een hefboom naar beneden drukt, en zo met een nieuwe ridder door kan gaan naar het volgende gedeelte. Moet je over een kloof met stekels springen die veel te groot is? Geen enkel probleem! Spring met er een ridder midden in, steek hem op een spies en gebruik zijn lijk om met je volgende ridder aan de overkant te raken. Dit zorgt voor enorm grappige taferelen en deze lijn trekt zich van het begin tot het einde door.

GameSnackBE-Life-Goes-On-Screenshot-01

No difficulty

Zoals in de meeste puzzelgames heb je geen moeilijkheidsgraad en hangt alles af van hoe vindingrijk je bent. We zijn zeker dat dit niet voor iedereen even gemakkelijk is, zeker niet bij de afwezigheid van verdere tips. Daarom hopen we op een soort van hint systeem voor de final release. Niet zo dat ze constant aan moeten geven wat je moet doen, want dat zou de volledige game verpesten, maar gewoon dat je een hint kan vragen wanneer je vast zit.

Op sommige levels hebben we dan ook een paar keer gevloekt omdat we niet wisten hoe we verder moesten. Maar na een paar keer diep ademhalen, kwamen we er wel. Wat ook enorm leuk is, is dat je na elke keer je sterft, je nieuwe ridder een nieuwe heldennaam krijgt. Hoe meer je sterft, hoe minder glorieus je riddernaam wordt. Zo kun je bijvoorbeeld van ‘The Heroic Knight Titus’ naar ‘The Spiffy Buck Hansel’ gaan.

Unlocks and collectibles

Unlocks zijn er niet aanwezig in het spel en die missen we zeker en vast ook niet. Collectibles zijn er wel aanwezig. Alhoewel collectibles… Bij sommige levels kun je de locatie bereiken waar een wezen te vinden is die lijkt op een pluizen bol. Deze locaties zijn altijd moeilijker te bereiken, maar we hebben ons toch eens aan een poging gewaagd. Eens je het wezen bereikt, eet het je ridder op en valt daarna in slaap waardoor de collectible verzameld is. Dit zorgt voor een extra uitdaging voor diegene die het willen, maar het is zeker geen must.

Als je dan het level vervolledigt hebt, kan je zien dat je de collectible vergaard hebt, maar meer ook niet. Wat wel tof is, is dat je na elk level je ridder met een kruiwagen ziet staan en die dan al je lijken opvangt en er verder mee rijdt. Als je het level onder een bepaald aantal sterftes en tijd weet te houden, worden toeters en blazen afgespeeld die natuurlijk gepaard gaan met confetti om je held er nog wat heldhaftiger te doen uitzien.

GameSnackBE-Life-Goes-On-Screenshot-02

Voorlopige conclusie

Een ‘must have’ voor wie van humor en een beetje denkwerk houdt! En voor die prijs kun je dit spel zeker niet laten schieten. Deze game zal binnen de kortste keren gewild zijn door elke ‘Indie’-fan en terecht ook. Wij kijken alvast uit naar de release.

De demo kun je downloaden op Steam of via lifegoesongame.com/download.

No more articles