Iedereen zit ongeduldig te wachten op de volgende generatie. Om jullie wat te plagen komen wij hier met onze belevenis van een next-gen titel. Misschien kende je deze titel nog niet, maar na het lezen van deze preview zal je vast en zeker deze titel in de gaten houden.

Wij waren uitgenodigd om exclusief, samen met andere pers natuurlijk, gameplay van Lords of the Fallen te gaan zien. Helaas mochten we zelf niet spelen, maar deed een ontwikkelaar dat voor ons. Wie kan ons immers beter begeleiden dan iemand die weken in de game gestoken heeft om het te vormen tot wat het tot nu toe is?

Lords of the Fallen werd gespeeld op een PC met een Xbox One controller en speelde heel vlot, maar wij weten natuurlijk niet wat er in die case verscholen zit. In de gameplaydemo zagen we dat je speelt als een struize kerel, gehuld in wat ons een zwaar harnas leek. Lords of the Fallen is een RPG, maar in tegenstelling tot games als Skyrim, zal je het nooit tegen heel wat vijanden opnemen. Je zal het tegen één of hoogstens twee vijanden moeten opnemen tegelijk en terwijl dit gemakkelijk klinkt, had zelfs de ontwikkelaar het wat moeilijk. Elke vijand kan je namelijk zien als een eindbaas waarmee je moet spelen tot je zijn zwakke plek gevonden hebt. Lukt dit je niet en neemt hij je te grazen, dan word je aangemoedigd om een andere aanpak uit te dokteren. Soms moet je afstand nemen, all guns blazing op af gaan, of heen en weer lopen. Wanneer je merkt dat jouw vijand te sterk is om zijn aanvallen af te weren, ontwijk je ze beter, etc…

GameSnackBE-Lords-of-the-Fallen-Screenshot-01

Toch niet zo next-gen?

Hoewel dit allemaal mooi uitgelegd werd door de ontwikkelaar, hadden we doorheen de demo constant een Infinity Blade gevoel, waarin het ook de bedoeling is om telkens één vijand af te maken. We vergelijken met Infinity Blade omdat Lords of the Fallen er helaas niet echt next-gen uitziet, ondanks het feit dat de game er heel gelikt uit ziet. Na de demo konden wij enkel concluderen dat Lords of the Fallen een RPG als een ander is. Verder zag de omgeving er heel lineair uit. De ontwikkelaar beweerde wel dat je aangespoord wordt om andere gangen te kiezen om zo nu en dan eens een kistje te looten, maar je kwam wel altijd terug op hetzelfde pad terecht.

Verdict

Lords of the Fallen ziet er goed uit en er is geen twijfel mogelijk, het is een moeilijk spel. Ben je uit op een uitdaging, dan is Lords of the Fallen zeker iets voor jou. Maar als je op zoek bent naar een rasechte next-gen titel, dan laat je deze beter nog wat langer in de rekken staan.

No more articles