The Incredible Adventures of Van Helsing II, een naam die niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar met een kostprijs van amper € 15 misschien wel de moeite is om naar uit te kijken. Vooral voor diegene die het eerste deel uit de reeks al speelden, want alles voelt wel heel vertrouwd aan.

Storyline

Het verhaal zet zich verder waar het bij zijn voorganger ophield. We waren enorm blij om te zien dat Van Helsing terug vergezeld wordt door zijn trouwe compagnon Katarina. De dialogen tussen de twee zijn nog altijd even komisch en pittig als voordien, tot groot genoegen van de meeste gamers. Want, dit is wat het spel toch wel uniek maakte in vergelijking met de meeste andere RPG’s van dit genre.

Hiernaast maak je ook nog steeds gebruik maken van een beperkt aantal multiple choice als antwoord op de dialogen. Zo kun je het zelf nog komischer maken of toch je eigen personal touch meegeven aan het spel. We werden ook nog vergezeld door een ander schim met een duistere stem die integer en straight to the point was. In de bèta versie moesten we onder andere een fabriek beschermen tegen inkomende aanvallen. Tussendoor hadden we ook een quest genaamd: Saving Private Bryan. Jawel je leest het goed, ook hier komen ze weer naar buiten met het komische gedeelte. Dus op vlak van verhaallijn is er niet veel veranderd tegenover de eerste Van Helsing.

The Incredible Adventures of Van Helsing II

The Incredible Adventures of Van Helsing II

Grafisch en Gameplay

Op gebied van het grafische zul je zeker niet overweldigd worden. Maar bij een game in dit genre is dit ook niet één van de prioriteiten. We hebben wel enkele opmerkingen op vlak van de user interface, want deze toont teveel informatie op het scherm. Als je een vijand beschadigt komen er damagenummers op het scherm per hit. Die zijn veel te groot uitgewerkt met het gevolg dat als je een horde vijanden aanvalt je niets kan zien van de actie zelf. Het scherm wordt dan overheerst door cijfers en getallen met zelfs lagspikes tot gevolg. Enorm vervelend om te spelen en het verstoort de gameplay zelfs een beetje.

The Incredible Adventures of Van Helsing II

The Incredible Adventures of Van Helsing II

Wat we ook povertjes vinden is dat alles vrij eenvoudig is uitgewerkt op vlak van aanvallen. Elke vijand heeft zijn unieke aanval en daar stopt het. Die aanval voert hij keer op keer en vrij statisch uit. Een beetje meer variatie zou de gevechten een stuk aangenamer maken. Wat we ook opmerkten is dat de skills vrij identiek zijn aan de voorganger van het spel wat ook een beetje teleurstellend is, maar tegelijkertijd misschien wel een pluspunt voor de spelers die van de eerste game hielden. Loot was er alsook aanwezig, maar die was helaas niet om over naar huis te schrijven. Met voorlopige namen als VH2Boots1 en VH2Armor1 vielen we niet direct van onze stoel. Er waren ook nog geen afbeeldingen toegevoegd aan de items waardoor je soms moest zoeken in je inventory voor je een specifiek item vond.

Voorlopige conclusie

We hebben het gevoel dat het nog te vroeg is om een oordeel te vellen, want NeoCore Games heeft absoluut nog een hoop werk voor de boeg. Met de release datum van 17 april in het vooruitzicht hopen we dat dit allemaal wel goedkomt. De spelers die het eerste deel de moeite vonden,  zullen zeker tevreden zijn aangezien alles zeer vertrouwd aanvoelt. Maar toch zullen diegene die de eerste niet graag speelden wederom afhaken of passen om deze game in huis te halen. Doch vinden we dat je voor €15 voor zo’n game absoluut niet kan sukkelen! We praten hier dan ook niet over een Diablo IV, maar een leuk, humoristisch en vlot spel die vele spelers kan bekoren. It’s worth a try!

No more articles