Battleborn – ontwikkeld door Gearbox Software – is een chaotische online first-person shooter op steroïden, die een mix vormt van verschillende game genres. Gearbox Software heeft naam gemaakt met de populaire Borderlands reeks en hierdoor staan alle ogen nu strak gespannen op dit nieuwe project. 

De game verschijnt pas op 3 mei, maar sinds deze week is er een open beta aan de gang. Een gelegenheid voor Gearbox om hun servers te onderwerpen aan een stresstest, maar ook ideaal om ons al even onder te dompelen in deze nieuwe franchise. Je voelt duidelijk dat Gearbox grote ambities heeft met deze game en liefst van al een triple-A hero-shooter scoort.

PVP Start - 2K Battleborn

PVP Start – 2K Battleborn

Into the Wild

Laten we beginnen bij het begin. Battleborn speelt zich af in een volledig nieuw universum, dat overigens heel divers is en duidelijk is ontstaan door een wacko prikkel in de hersenen. De oorzaak volgens de ontwikkelaars (lees het verhaal) is een rampzalige gebeurtenis waardoor alle planeten en sterren in het universum verwoest zijn.

Door deze gebeurtenis vluchten alle soorten naar de enige overlevende planeet ‘Solus’. Eens aangekomen worden zij opgedeeld in facties en uiteindelijk schuiven zij hun beste strijder naar voren om te vechten tegen Varelsi, de bron van al dit kwaad.

Story VS pvp

Battleborn bestaat uit twee grote brokken, de Story mode en het PVP gedeelte. Met deze twee kan je karakters ontgrendelen, uitdagingen voltooien, Gear Packs vrijspelen en credits verdienen. Spelen kan je in een private groep of gewoon publiek via de matchmaking functie.

Story mode is niet enkel voor de eenzame zielen, want je kan in een groep van maximum vijf vrienden dit avontuur aanvatten. Opgedeeld in verschillende episodes en elk nog eens beschikbaar in meerdere moeilijkheidsgraden, maakt dit tot een behoorlijke brok content.

Story mode - 2K Battleborn

Story mode – 2K Battleborn

Het makkelijkste niveau is misschien een walk in the park, maar op de hardere setting kan jij en je team je verwachten aan een serieuze uitdaging. Je team zal een gezonde mix moeten zijn van verschillende klassen en je zal bedacht moeten omgaan met de keuze van je Gear en Helix. Borderlands werd vaak als te makkelijk afgeschreven, dus deze fout gaat Gearbox niet opnieuw maken.

Het PVP gedeelte zal voor de League of Legends spelers bekend voorkomen, want dit is gebaseerd op het MOBA genre en heeft naast het klassieke spel nog een aantal variaties hierop. In de strijd tussen twee teams moeten de Battleborn karakters met hun vaardigheden het verschil maken. Leuke toevoeging is dat je op de map nog andere dingen kan doen zoals turrets bouwen, een soort jungle ingaan en extra credits farmen.

PVP Map - 2K Battleborn

PVP Map – 2K Battleborn

Battleborn karakters

Centraal staan de Battleborn helden en je hebt dan ook een uitgebreid rooster om uit te kiezen. Je kan het zo gek niet bedenken of de held zit mee in het rooster. Iedere held in dit rooster heeft een Helix die als een soort DNA mutatie bij elke level verder kan evolueren. Iedere game (story en pvp) begin je opnieuw van level 1 en verzamel je XP om de volgende level’s te ontgrendelen.

Na elke match zie je de cijfertjes van je prestaties bevredigend over je scherm rollen en haal je de loot binnen. Dit zijn credits om Gear packs te kopen, ervaringspunten die je karakter levelen en een beloning voor de voltooide challenges. Gear packs is de bekende loterij, waarmee je vooraf niet weet welke items je zal krijgen. En uiteraard verrast de game je af en toe met een zeer waardevol en uiterst zeldzaam item.

Helix - 2K Battleborn

Helix – 2K Battleborn

Chaotische rust

Battleborn houdt het tempo erin en gunt je geen moment rust. Dit in combinaties met een fel kleurenpalet en in your face geluid zorgt voor een game die als een Roller Coaster speelt. Ideaal om op tempo te komen, maar vermoedelijk niet voor iedereen weggelegd.

We kwamen nog een aantal grafische merkwaardigheden tegen, zoals drops die in de lucht zweven, maar er is voor Gearbox nog tijd om dit recht te zetten. Verder zien we een enorm potentieel in deze nieuwe franchise. Alle elementen om gamers bij de keel te grijpen en dit te blijven doen zijn aanwezig. Net als Gearbox hopen we dat Battleborn een grote fanbase uitbouwt, zodat de ontwikkelaars ons kunnen blijven verwennen met nieuwe content en karakters.

Media

 

No more articles