One of a kind… Deze woorden kun je absoluut op de nieuwe Mirror’s Edge Catalyst beta kleven. In 2008 was de eerste Mirror’s Edge al een schot in de roos. En dus keken een gigantische groep fans vol spanning uit naar een vervolg op deze actiegame.

Mirror’s Edge waar het begon

Tijdens de EA persconferentie haalden deze toen ook opgelucht adem wanneer Mirror’s Edge Catalyst, uitgegeven door Electronic Arts, eindelijk werd aangekondigd. De game wordt officieel op 9 juni gereleased, maar wij hebben alvast de closed beta voor jullie uitgetest.

Wanneer we de beta opstarten voelt de game meteen zeer vertrouwd aan. De hoofdrol wordt nog altijd gespeeld door Faith die weet te overleven door het vervoeren van pakketjes informatie. Ze moet deze ongezien, door free running over hoge daken en gebouwen, af zien te leveren.

Mirrors Edge Catalyst

Mirrors Edge Catalyst

De stad waarin ze rent, City of Glass, is niet met haar praktijken opgezet en levert een democratische strijd. Er heerst een streng regime tegenover de burgers. Ook Faith glipt niet door de mazen van het net en wordt voor bepaalde tijd opgesloten.

Bij haar vrijkomst wordt ze opgewacht door Icarus die gestuurd wordt door Noah. Noah pleit ervoor dat Faith opdrachten uitvoert en zich verzet tegen de regering die wordt geleid door ene Gabriel Kruger. Faith neemt deze verantwoordelijkheid met toewijding op zich en krijgt van Noah een track en trace zendertje waarmee ze kan communiceren met de leider van de organisatie, Black November genaamd. Ook kan ze hiermee niet getraceerd worden door de overheid. Faith wordt hiermee officieel een katalysator.

Mirrors Edge Catalyst

Mirrors Edge Catalyst

Mirror’s in a box

De glazen stad ziet er, net zoals in de eerste Mirror’s Edge maar toch met een tikkeltje extra, buitengewoon verbluffend en strak uit. De hoofdkleuren zijn nog steeds wit en rood en steken uitzonderlijk goed af tegen de prachtige torenhoge gebouwen.

Wanneer je rent krijg je felrode aanwijzingen die jou de weg tonen. Faith kan sprinten, sliden en glijden. De gameplay voelt zeer vlot en vertrouwd aan maar getuigt toch van een bepaalde moeilijkheidsgraad. Voor gamers die niet vertrouwd zijn met de game wordt dit toch even wennen. Je krijgt geen wapens ter beschikking maar moet jezelf verdedigen met een aantal martial arts kunstjes die de kruger mannen moeten weten uit te schakelen.

Mirrors Edge Catalyst

Mirrors Edge Catalyst

Het grootste deel van de game draait om snelheid, blijven rennen en vijanden uitschakelen in vloeiende bewegingen. Er is ook een map voorzien waar je de verschillende missies in kan bekijken. Wanneer je nieuwe delen van de stad ontdekt krijg je ook automatisch nieuwe missies toegewezen. Belangrijk is dat je er naartoe werkt om een zo knap mogelijke tijd neer te zetten en/of online een hogere ranking te bereiken dan andere spelers.

Mirror’s Edge Catalyst is eigenlijk geen sequel maar een prequel, we krijgen te zien wat er voor de eerste Mirror’s Edge allemaal gebeurde en hoe Faith evolueert van zeer jonge runner tot professioneel katalysator. Ze ziet er ook iets jeugdiger uit. De graphics zijn zeer fijn, keurig en aantrekkelijk, echt top!

Mirror’s Edge Catalyst closed beta

Voorlopig speelt de beta enorm soepel, snel en vlot en hij is voorzien van knappe voice-acting. Hier en daar stoot je wel op wat frame drop tijdens de cutscenes maar aangezien dit een beta is zullen we hier nog even niet over vallen. Voor de rest is alles zeer voortreffelijk en met oog voor detail uitgewerkt. We zijn er zeker van dat wanneer je in de flow van deze game raakt, dit een zeer verslavend effect zal hebben. Wij kijken er alvast naar uit!

No more articles