Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Dust 514. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

Deze week hebben we voor een game gekozen die, let op, nog niet gereleased is. Meer nog, de releasedatum is nog onbekend. Maar waarom kiezen we dan voor deze game? Omdat wij denken dat deze game niet de aandacht zal krijgen die hij verdient. We hebben het namelijk over Dust 514. Deze FPS zal een PS3-exclusive worden die volledig gratis downloadbaar zal zijn. Maar waarom denken wij dat deze game minder goed ontvangen zal worden? Omdat wij ons de dag van vandaag in een gamingcommunity bevinden die meer en meer grafisch gericht is. Wie al gameplay beelden gezien heeft, weet ook wel dat de graphics van Dust 514 wat moesten inboeten…

Ontwikkelaar

De ontwikkelaar is CCP Games, misschien beter bekend van EVE Online en World of Darkness, eigenlijk de enige 2 games die ze tot nu toe gemaakt hebben. Bij deze Ijslandse ontwikkelaar werken maar liefst 600 personeelsleden. Aan Dust 514 hebben ook enkele ex-DICE medewerkers mee ontwikkeld, als dit geen goed nieuws is.

Verhaal & gameplay

Gamers die EVE Online gespeeld hebben, zullen zich meteen thuis voelen. De game speelt zich namelijk in dezelfde setting af. Dust 514 biedt ons geen verhaal, maar wel een kleine achtergrond die voortkomt van EVE Online. Nadat alle grondstoffen op Aarde opgebruikt zijn, koloniseert de mensheid de rest van de melkweg. Een technologie die de mens in staat stelt om sneller dan het licht te reizen, helpt hierbij. Maar natuurlijk komen hier dan weer bedrijven aan te pas, en hoe kan het anders dat dit er meerderen zijn. Hierdoor ontstaat er een oorlog om rijkdom. Totdat er een zwart gat ontdekt wordt; enkele kolonies verkennen dit gat en ontdekken zo een nieuwe melkweg. Nadat het zwarte gat verdwijnt, verliezen alle kolonies, die zich in de nieuwe melkweg bevinden, contact met de melkweg die wij kennen. Velen sterven, oorlog begint opnieuw, net zoals de nastreving van rijkdom…

GameSnackBE-Dust-514-Screenshot-01

Heel veel is nog niet bekend over de gameplay, maar Dust 514 zal een FPS zijn, waarin elementen van een MMO verwerkt zullen zijn. Daar we ons in een nieuwe melkweg bevinden, zullen we natuurlijk op deze nieuwe planeten ten strijde gaan. Per planeet worden we van een unieke map voorzien. 2 teams strijden om de vernietiging van een mobiel commandocentrum. Beide teams krijgen een supervisor die het slagveld van bovenaf kan bekijken. De grote maps kunnen aangepast worden door de bedrijven, terwijl de natuur in de map het enige is wat constant blijft. En dat de maps groot zijn, zullen we geweten hebben; deze worden ook nog eens in stukken verdeeld. Vrees niet, we krijgen ook voertuigen ter beschikking, zodat we ons ook snel kunnen verplaatsen. Maar weet dit: als ex-DICE medewerkers hier aan werken, mogen we ons zeker en vast verwachten aan een heftige multiplayer ervaring!

No more articles