Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: MAG.

Geschiedenis

MAG maakt van maar liefst 2 engines gebruik: Havok, die ze gebruikt hebben in onder andere Bioshock 2, en een engine speciaal ontwikkeld voor MAG. Deze First-Person Shooter werd mager ontvangen, hoewel het factoren bevat die menig shooterfanaat wenst: veel spelers, servers en tactische gameplay.

Developer

Deze developer kwam onlangs nog in de kijker, omdat deze volgens geruchten de deuren zou sluiten, namelijk Zipper Interactive. Deze ontwikkelaar ontwikkelde in zijn eerste 5 levensjaren games voor de PC, maar stapte over naar PlayStation 2 in 2002 en diens opvolgers. In 2006 kocht Sony Zipper Interactive op, omdat deze zo succesvol was. Hun laatste release wat Unit 13 voor de PS Vita. Ze werden voornamelijk bekend door hun SOCOM reeks.

Verhaal & gameplay

Eigenlijk heeft deze game geen singleplayer, maar het werd wel een klein verhaaltje gegeven om de slagvelden online te verklaren. De game speelt zich af in 2025, in een wereld waarin de economie niet langer toestaat een leger te onderhouden en de brandstof wordt heel duur. Er is echter wereldvrede, de enige bedreiging bestaat uit kleine groepen huurlingen tegen wie groot verzet nutteloos is. Als gevolg zakt het aantal militairen naar dat aantal dat nodig is in geval van nood. Bedrijven krijgen de bovenhand en handelen volgens minder eerlijke praktijken. Ze gaan over tot wapenproductie en sturen troepjes uit om troepen van andere bedrijven te verslaan, zodat deze bedrijven verliezen kennen in omzet en voorraad totdat ze uiteindelijk uit de markt verdwijnen. The Shadow War, waarvan jij deel uit maakt, groeit in het geheim, terwijl de bedrijven hun oorlog voeren.

GameSnackBE-MAG-Screenshot-01

Hoe deze game zo’n slechte verkoop kon hebben is bijna ondenkbaar, want wie regelmatig fora afschuimt over shooters krijgt geregeld wel eens klachten te lezen over met hoe weinig je online kunt spelen. Wel, MAG ondersteunt maar liefs 256 spelers online! Om te beginnen krijg je enkele modi waarin je met ‘maar’ 64 spelers online kunt, daarna met 128 en daarna, wanneer je het vereiste level bereikt hebt, kun je met 256 spelers online aan de slag. Helaas wordt deze indrukwekkende feature wat verpest door het kleine aantal gamers; zo duurt het soms wel eens een half uur voor je in een match terecht komt. Maar eens je online raakt, krijg je toch een wel relatief lange match. 256 mag dan wel een raar getal zijn, er is een verklaring voor. Op het slagveld zelf zijn er 250 soldaten, deze worden geleid door hun overste, die het slachtveld van bovenaf bekijkt. Online heeft het spel wat weg van een Battlefield game: je hebt voertuigen ter beschiking, je spawnt ergens waar de vijand niet kan komen en de modi zijn gelijkaardig.

Kortom: wie veel geduld heeft, graag tactische shooters speelt en houdt van een groot aatal spelers in reusachtige maps, moet deze shooter zeker en vast eens een kansje geven! Funfact: deze badboy is één van de eerste games die gebruik maakte van de PS Move.

No more articles