Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Invizimals.

Deze PSP exclusive vond zijn weg naar de winkelrekken op 13 november in 2009. In Europa was deze game minder gekend, maar verkocht zo goed in Amerika en Azië, dat men er 2 sequels op gemaakt heeft. De kleine monstertjes hebben maar liefst 9 awards binnen gesleept, waaronder die voor innovatie en technologische vooruitgang op de E3 in 2009. Naast de 3 games werd de markt aangevuld met stickerboeken in Spanje, Italië en Portugal, en met speeltjes.

Developer

De ontwikkelaar doet niet meteen een belletje rinkelen, want deze Spaanse ontwikkelaar, Novarama, heeft enkel de 3 Invizimal games, een PC game uit 2005, een Nintendo DS game en Reality Fighters voor de PS Vita gemaakt. Ook waagden ze hun kans op de console markt door een game te ontwikkelen voor de PC en de Xbox 360, maar deze werd gecancelled. Sindsdien overleeft de studio de crisis met hun kleine team.

Verhaal & gamplay

Je kruipt in de huid van… euh… jezelf. We leren Kenichi Nakamura kennen, een onderzoeker bij het PSP R&D in Tokio. Hij ontdekte het bestaan van de Invizimals en is onze mentor tijdens het verloop van de game. Hij leert ons wat we moeten doen om deze Invizimals te vangen, dewelke onzichtbaar zijn voor het menselijke oog, maar niet voor onze PSP camera. Helaas heb je ook vijanden, zoals Kaminsky. Hij hackte het PSP R&D labo om de Invizimal technologie te stelen.

GameSnackBE-Invizimals-Screenshot-01

De gameplay is het echte leuke deel van de game. Het is de bedoeling dat je, bewapend met je PSP camera, gaat zoeken naar deze Pokémon op steroïden. Dit doe je door doorheen de ruimte te wandelen waar je je bevindt en op zoek te gaan naar kleurrijke dingen, waar je de meeste Invizimals zal vinden. Wanneer je er één uit meer dan 100 gevonden hebt, moet je een mini-game spelen om hem te vangen. Iedere Invizimal kan achteraf bekeken worden aan de hand van jouw ‘Trap’, een kaart die je bij de game krijgt. Deze kaart leg je ergens neer en daarop verschijnt jouw monstertje als je er met jouw camera op richt. Met deze spierbundeltjes kun je andere spelers en ingame monsters bevechten. Wanneer je wint moet je orbs verzamelen om jouw Invizimal te levelen. Iedere Invizimal heeft zijn eigen speciale krachten en zwaktes, zoals in Pokémon. Om de unieke ervaring compleet te maken, kun je jouw vangst ruilen met vrienden.

No more articles