OMG HD Zombies! is een zombie apocalyps puzzle game remake van de originele mini titel OMG-Z. Deze game – destijds ook ontwikkeld door Laughing Jackal – werd enthousiast onthaald door de PSP community en staat nog steeds in de Metacritic top 10 PSP games.

HD zombies, aargh!

Het verhaal van OMG HD Zombies! is zeer eenvoudig. De zoveelste zombie apocalyps is neergestreken en de wereld is ingenomen door deze massa hersenloze wezens. De politie, het leger en alle andere defensieve diensten staan machteloos, waarna jij als enige overblijft om schoon schip te maken.

Via enkele comics neemt OMG HD Zombies! je mee doorheen deze reeks catastrofale gebeurtenissen. Het verhaal is geen hoogvlieger, maar doet er niet zoveel toe in deze zombie apocalyps puzzle game.

OMG HD Zombies screenshot

OMG HD Zombies screenshot

Kettingreacties

100 levels zijn er beschikbaar om je volledig op uit te leven en het opzet ervan is steeds dezelfde. Probeer met een beperkt aantal kogels alle zombies op de map te ontruimen. Hoe goed je dat lukt, bepaalt je score (brons, zilver of goud) en ontgrendeld ook nieuwe levels.

Gelukkig sterven deze verschillende zombies met de nodige explosies en kunnen zij door een kettingreactie een hele hoop ander gespuis mee de dood in jagen. Hierin ligt de fun van deze game. Elke zombie sterft op een andere manier en kan elk op een unieke manier voor een kettingreactie zorgen.

De eerste levels zullen moeizaam gaan, maar gelukkig verdien je harde cash, waarmee je vervolgens verschillende upgrades kan kopen. Deze zorgen er dan voor dat alles net wat harder gaat om je progressie te bevorderen.

Als we dan toch een minpunt moeten zoeken is het de touch bediening, die niet altijd even betrouwbaar is. Een aanraking wordt soms moeizaam of foutief geaccepteerd, maar echt hinderlijk is dit euvel niet.

OMG HD Zombies upgrades

OMG HD Zombies upgrades

Harder, better, faster, stronger

De jongens van Laughing Jackal voelden zich beperkt door het mini game opzet voor PSP en besloten om een volledige remake uit te brengen voor Sony’s nieuwste generatie handheld. Het mag gezegd zijn, geen ‘easy money’ voor deze titel, want de game zit tjokvol vernieuwingen tegenover het origineel.

“c’mon Al, why not sneak in some more new stuff too?”

Nieuwe OMG HD Zombie features:

  • Verbeterde graphics – Alle menu’s, levels en zombies zijn volledig hertekend;
  • Meer zombies – Drie nieuwe zombie klassen en een verdriedubbeling van het aantal animaties;
  • Meer levels – 19 nieuwe levels en een herwerking van alle originele levels;
  • Meer upgrades – 100 upgrades in totaal;
  • Trophy ondersteuning – 12 bronze, zilveren en gouden trophies;
  • Leaderboard – Vergelijk scores met je PSN vrienden;
  • Touch controls – Keuze tussen traditionele en touch controls;
  • Meer comics – Twee nieuwe eindes en een extended comic book introductie;
  • Prestige modus – Voltooi het spel tot 100% Platinum standaard en ontvang een leaderboard multiplier.
OMG HD Zombies screenshot

OMG HD Zombies screenshot

Besluit

OMG HD Zombies! is ongelooflijk uitgebreid, maar zeer beperkt in zijn concept. Deze game moet het hebben van de drang om upgrades te kopen, steeds verdere vorderingen te maken en de fun van massa’s zombies af te slachten met één enkele kogel. OMG HD Zombies! heeft ook enkele kleinere minpunten zoals de aanraakgevoelige bediening die het soms laat afweten, maar voor een luttele 3,59 euro kan je absoluut niet twijfelen om deze game een kans te geven.

No more articles