Na het zien van The Amazing Spider-Man 2, hopen veel mensen dat de game een aantal verwachtingen inlost. Laten we eerlijk zijn en vertellen dat Spider-Man tot Marvels belangrijkste superhelden behoort. ‘With great power, comes great responsibility’, toch?

Spider-Man 2 voor de PS4 volgt een ander verhaal dan zijn film equivalent. Mensen die de film nog niet gezien hebben, hoeven zich geen zorgen te maken bij het lezen van deze review. Spoilers zullen niet aanwezig zijn.

GameSnackBE-The-Amazing-Spider-Man-2-Screenshot-01

Het verhaal lijkt zich voornamelijk op de comics en tekenfilms te baseren. Zo zien we personages zoals The Kingpin, The Black Cat, Kraven The Hunter, Electro en Carnage opduiken. Alhoewel er talrijke personages aanwezig zijn, moeten we toegeven dat sommige beslissingen een beetje geforceerd lijken. Deze characters zijn stuk voor stuk geweldig , maar horen zeker niet allemaal in hetzelfde verhaal thuis, tenzij ze deel van The Sinister Six uitmaken natuurlijk. Een concept dat tot leven werd geroepen om de hardcore fanbasis te voeden.

GameSnackBE-The-Amazing-Spider-Man-2-Screenshot-02

De open wereld in The Amazing Spider-Man 2 is echt geweldig. Rondslingeren in New York is nog nooit leuker geweest. Het slingeren wordt voornamelijk door hoge wolkenkrabbers bepaald. Hetgeen betekent, dat je soms alternatieve manieren moet vinden om je als de webslinger te  verplaatsen. Soms moeten gamers zich tevreden stellen met kruipen en zippen.

GameSnackBE-The-Amazing-Spider-Man-2-Screenshot-03

Maar het open wereld mechanisme kan soms lelijk tegenvallen. Zo is er de menace/hero systeem, waarbij het oplossen van conflicten, mensen redden van brandende gebouwen en het ontmijnen van bommen een positieve invloed hebben op deze menace meter. Naarmate het spel vordert worden deze opdrachten al snel repetitief.

GameSnackBE-The-Amazing-Spider-Man-2-Screenshot-04

Hetgeen ons altijd tegen de borst stoot als het op Activision games aankomt, zijn de steeds herhalende missies. Iedereen die Spider-Man op de Playstation One gespeeld heeft, weet dat het spel afwerking ontbreekt. Elk jaar brengt Activision een nieuwe game van onze favoriete webslinger uit en blijven ze dezelfde fouten herhalen.

Verder is er ook nog de kwestie van de irritante loading screens. Waarom moet er bij elke onderdeel van het spel een loading screen verschijnen? Een console met 8 cores zou games zonder al te veel loading screens moeten kunnen laden.

The Amazing Spider-Man 2 is een spel dat leuke en minder leuke elementen bevat. Een spel met veel potentie, waarvan de mogelijkheden niet tot het volle worden benut. De niet overtuigende animaties, loading screens en vechtsysteem zorgen voor een onafgewerkt eindresultaat. Wij raden iedereen, die zijn PS4 collectie wil uitbreiden, aan te wachten op een prijsverlaging.

No more articles