LEGO-games blijven toestromen, maar blijven ze ook leuk? Lees in deze review of LEGO The Hobbit ons kon bekoren!

Zoals gewoonlijk is The Hobbit een accurate, maar parodiërende gameversie van de films. The Hobbit vertelt het verhaal van de twee reeds uitgekomen Hobbitfilms. We zien Bilbo in zijn kamertje wat grappige streken uithalen, terwijl Gandalf al aan het rondkijken is. Dit zorgt al van vanaf het begin voor de humoristische noot.

GameSnackBE-LEGO-The-Hobbit-Screenshot-03

Vernieuwing?

Om de paar maanden mogen we een nieuwe LEGO-game verwachten. Het verbaast ons dan niet dat deze games snel oud worden. LEGO The Hobbit weet weinig tot geen vernieuwing te brengen. Zoals elke LEGO-game moet je je een weg banen doorheen de levels en intussen blokjes verzamelen. Als enige afwisseling heb je sommige puzzels op te lossen en moet je hier en daar een constructie bouwen om onbereikbare plaatsen vrij te spelen. Niets nieuws dus.

GameSnackBE-LEGO-The-Hobbit-Screenshot-01

Daarbovenop gaat het spel erg traag vooruit. Elke vooruitgang die je maakt, wordt weer snel onderbroken door een obstakel. En alsof dat niet genoeg is, wordt alles op een mooi bordje voor je neus gepresenteerd. Elke zogenaamde uitdaging valt op te lossen in geen tijd, en dat kan sneller vervelen dan je denkt.

Blokkig

Het mag dan wel een LEGO-game zijn, dat betekent niet dat de game er dan ook slecht uitziet. Los van alles wat hierboven staat, weet deze game je toch visueel te verbazen. De omgevingen zien er werkelijk prachtig uit voor een LEGO-game.

The Hobbit oogt ook nog eens vol, in die zin dat er altijd wel iets op het scherm te zien valt. Verwacht dus niet alleen kleine groepjes aanvallers, je kan soms omsingeld worden door hordes Orcs en andere minions. Helaas zijn deze gevechten eveneens een kleine moeite. Het is een kwestie van op de juiste knoppen op het juiste moment te drukken.

GameSnackBE-LEGO-The-Hobbit-Screenshot-02

Audio

The Hobbit heeft zoals zijn recentste voorgangers nog steeds voice-acting, vergezeld van een deftige soundtrack. Jammer genoeg word je vaak uit de sfeer gerukt door de geluidseffecten van de blokjes en buttons die je verzamelt.

Verdict

LEGO The Hobbit is de zoveelste game in de reeks, wat toch begint te vervelen. De game brengt amper vernieuwing en kent zijn minpunten. We raden opnieuw aan deze enkel in huis te halen als je een echte LEGO fan bent en naast de saaie, repetitieve puzzels kunt kijken.

No more articles