We hebben ondertussen al aardig wat afgepend als het op Hitman aankomt. We gaan daarom niet langer in herhaling vallen over de gameplay of de graphics. Alles wat je daarover moet weten vind je in onze vorige coverage. Maar sinds vorige week is er weer een nieuwe episode getiteld “Bangkok” te downloaden en we willen jullie onze spelervaring met deze uitbreiding niet onthouden.

You can check out any time you want…

Episode 4 brengt ons naar een luxe hotel in Thailand waar we wederom de levensverwachting van 2 doelwitten drastisch moeten inkorten. Deze keer gaat het om Jordan Cross, rijkeluiszoontje en lead singer van een bandje en diens advocaat Ken Morgan. Zij wisten een jaar geleden de lange arm der wet te omzeilen en het is nu aan jou om judge, jury and executioner te spelen!

Hitman-Bangkok-4

…but you can never leave

Net zoals in de vorige episodes is ook hier vooral de locatie de highlight van de DLC. Terecht want het luxe hotel Himmapan aan de Chao Phraya River is knap neergezet. Moord of geen moord, wij zouden alvast niet neen zeggen tegen een verblijf!

We hebben ons niet ingelaten met het uitrekenen van vierkante meters, maar toch voelt deze locatie iets kleiner dan Sapienza en Marrakesh. Maar misschien laten we ons misleiden doordat de vorige locaties grote buitenruimtes hadden en we hier toch eerder binnen de deuren van het hotel blijven. Toch is er voldoende te beleven in dit verblijf en kunnen we ook deze locatie nu niet bepaald “klein” noemen. Bovendien zijn ook de challenges opnieuw aanwezig die je uitdagen je doelwitten op de meest creatieve manieren om het leven te brengen. Geen tekort aan content dus.

Hitman-Bangkok-blade

Shadow Client

Hoewel het verhaal en de gameplay nog steeds erg los van elkaar staan voorlopig, wordt er nu toch eindelijk gehint naar het feit dat je doelwitten wel eens een onderling verband kunnen hebben. Misschien gebruikt iemand het ICA agentschap slechts als een pion in een groter plan? Maar wie en waarom?

Het heeft lang genoeg geduurd, maar nu de intrige eindelijk op gang komt, zijn wij alvast benieuwd naar het vervolg.

Had je nog niet geïnvesteerd in de seasonpass? Dan is er niks mis mee met nu aan boord te stappen. Tenminste als je denkt dat Hitman iets voor jou is. Maar als je jezelf in stealth games kan vinden (en zeker als je een completionist bent!), is er na 4 episodes een stevige kluif content te verkennen.

Als de voorbije episodes de richting aangeven voor de toekomst, en daar gaan wij wel van uit, mogen we gerust zijn dat IO Interactive nog voldoende voor ons in petto heeft!

 


Hitman verscheen op 11 maart 2016 voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

De nieuwste episode “Bangkok” verscheen op 16 augustus 2016 voor PC (7,99 euro), Xbox One en PlayStation 4 (9,99 euro).

Wij reviewden de PC versie en kregen daartoe een review-exemplaar van de uitgever.


 

No more articles