DOOM krijgt opnieuw een betalend pakje premium DLC. Na “Unto the Evil” krijgt dit de stoere titel “Hell Followed”. Voor 14,99 euro kan je deze downloadbare content naar je HDD verplaatsen. GameSnack haalt dus opnieuw de combat shotgun van onder het stof en zoekt uit of dat ook de moeite is om te doen.

Reap what you sow

Eigenaars van deze DLC#2 krijgen een exclusief wapen: de Reaper. Qua looks ziet dit er alvast een bad ass machien uit! Het lijkt wel te leven! Maar op gameplay gebied zijn we minder onder de indruk. Het wapen schiet in bursts, maar door de lage fire rate en de delay tussen bursts is de time to kill te hoog. Je kan de Reaper ook opladen waardoor het wapen één enkel schot lost voor 50 damage. Maar in het slechtste geval ga je er zo nog 4 nodig hebben om een vijand te fraggen. We zien niet graag pay to win overpowered wapens, maar dit wapen is volgens ons underpowered.

Bovenop dit nieuwe wapen krijgen we ook een nieuw gadget: de Threat Pulse. Deze stuurt een eenmalige puls uit doorheen de level en laat je daarmee kortstondig zien waar de vijanden uithangen. Superhandig als je op jacht bent naar meer kills. Maar ook voor het verdedigen van een objective heeft dit hebbedingetje zeker zijn nut.

Into orbit

Verder krijgen we ook 3 gloednieuwe maps: Argent Breach, Orbital en Molten. Alle drie erg geslaagd en met een eigen unieke look and feel. Vooral Orbital wist ons te bekoren omdat het ruimtestation binnen- en buitenstukken heeft en in beide is de zwaartekracht anders. Dit creëert een leuk nieuw gameplay element waar we even aan moesten wennen.

doom

Eating disorder

Wederom is in de DLC#2 de nieuwe demon de highlight. De cacodemon is een mooie aanwinst voor de DOOM multiplayer. Zijn hoofdaanval is bovendien bijzonder cool. Hij grijpt zijn prooi met zijn lange tong en verorbert hem gulzig met alle bloed en gore van dien! Opnieuw is deze demon heerlijk overpowered en zo hoort het ook!

Net als in de vorige DLC krijg je in Hell Followed ook nieuwe uitrustingsstukken voor je marinier, nieuwe taunts, nieuwe kleuren en patronen, en enkele hack modules. We zien dit nog altijd eerder als een extraatje en voor ons zou dit nooit de reden zijn waarom we de DLC  aanraden.

hellfollowed_screen2

Moving on

Over aanraden gesproken…zouden wij Hell Followed aanraden? Puur voor de inhoud wel, want je krijgt aardig wat extra content voor je geld. Maar, en dit is een hele grote maar, de DOOM multiplayer is ondertussen bijna leeg gelopen. In de DLC playlist vinden we nauwelijks volle lobbies waardoor we bijna altijd 2v2 of 3v3 aan het spelen zijn. In de gewone playlists vinden we wel nog een handvol games, maar daar kom je dan weer de DLC maps zelden of nooit tegen.

Voor de PS4-versie althans lijkt het er dus op dat iedereen naar de grote najaarskleppers als Battlefield One, Titanfall 2 en Call of Duty Infinite Warfare verhuisd is. Dus tenzij je dit met een groep vrienden kan kopen, vinden wij de 14,99 euro vraagprijs geen goede investering. Jammer maar helaas!


DOOM DLC#2 Hell Followed is verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en PC

Wij speelden de PlayStation 4 versie en ontvingen hiervoor een DLC-code van de uitgever.


 

No more articles