Bethesda en id software sluiten de season pass en het jaar af met een laatste pakketje DOOM DLC “Bloodfall’. De vorige DLC’s “Hell Followed” en “Unto the Evil” wisten ons best te bekoren. Maar DOOM’s multiplayer kampt al een tijdje met een leeglopende playerbase, Hierdoor is extra content kopen nu niet meteen een aantrekkelijk voorstel.

In the box

Aan de content zelf zal het ook deze keer niet liggen want voor 14,99 euro krijg je aardig wat in de doos. Namelijk:

3 Nieuwe maps: Outbreak, Boneyard en Empyrian. Outbreak is daarbij de industriële map en Boneyard speelt zich af in de hel met veel slijmerige toestanden en -je raadt het al- beenderen. Empyrian is wellicht de interessantste want deze level kan je het best omschrijven als een kathedraal hoog in de wolken. Ze wijkt daarmee qua setting behoorlijk af van de vorige decors en dat waarderen we wel.

Doom DLC3 6

1 Nieuw wapen: de grenade launcher. Helaas is dit geen schot in de roos…letterlijk. De trage, in een boog vliegende, granaten zijn immers moeilijk om precies te richten. Je gebruikt het wapen best om wat damage om een hoek te spammen maar een directe confrontatie met de vijand zouden wij er niet mee aangaan. Daarvoor is het wapen te traag en te lastig in gebruik.

Doom DLC3 1

1 Nieuw item: Lateral thrusters. Jetpack-boots die je een korte boost geven in de richting van je beweging. Leuk gevonden en handig om snel uit een gevaren zone te ontsnappen of je snel tot bij een vijand te brengen voor een verrassingsaanval.

doom dlc3 4

Enkele nieuwe armors sets, taunts en hack modules voor het customizen van je avatar en je speelstijl. Deze beschouwden we in voorgaande DLC’s ook steeds als extraatjes en dat is hier niet anders.

Doom DLC3 2

Torro, torro!

Maar dé reden waarom je de Bloodfall zou kopen is natuurlijk weer de demon. Deze keer mag je met Pinky aan de slag. Niet zomaar een pinky, nee, je krijgt de onzichtbare spectre variant waardoor ook deze demon heerlijk overpowered is! Zijn 2 aanvallen bestaan uit een melee waarmee hij vijanden aan stukken rijt en een bullrush waarbij hij net als in de campaign zijn lichaam als een stormram gebruikt en alles verpulverd wat zijn pad kruist. Top!

Doom DLC3 5

Maybe not

Lees je de vorige delen van onze DOOM DLC coverage, zal je merken dat ondanks de goeie content deze pakketjes moeilijk en moeilijker worden om aan te bevelen en dat is helaas bij Bloodfall eens te meer het geval.

De servers van DOOM bevatten niet meer veel spelers waardoor een volle lobby haast onvindbaar is. Bovendien krijgt deze DLC geen dedicated playlist meer waardoor we de maps niet tegenkwamen in de gewone matchmaking en ons heil in private botmatches moesten zoeken om ze überhaupt te kunnen playtesten.

Doodzonde, want hoewel de DOOM multiplayer niet de beste ter wereld is, beleefden wij er absoluut fun aan en hadden we op een langere levensduur gehoopt. Nu kunnen we echter niet anders dan je te adviseren je 15 euro te sparen. Jammer!


DOOM DLC#3 Bloodfall is verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en PC

Wij speelden de PlayStation 4 versie en ontvingen hiervoor een DLC-code van de uitgever.


 

No more articles