Honderden, misschien wel duizenden slachtoffers hebben wij virtueel gemaakt, wat ons nog nooit is overkomen is dat we toelieten deze praktijken voort te zetten in het echte leven. Jammer genoeg zijn er dus mensen die dit wel doen. Hier zijn de 12 bizarste sterfgevallen die te wijten zijn aan video games.

12.

GameSnackBE-Prius-Screenshot-01

Game: Prius Online
Doodsoorzaak:  Ondervoeding

Geval: Twee Zuid Koreanen hadden net een prematuur baby’tje op de wereld gezet, iets dat in Korea blijkbaar niet kan. Uitgespuwd door de maatschappij zochten ze troost op het internet, geen al te beste keuze lijkt ons, en speelden 12 u per dag een simulatie game. De ironie wil dat ze een AI baby aan het grootbrengen waren, maar hun eigen baby dusdanig verwaarloosden dat het stierf aan ondervoeding.

11.

Game: Onbekend
Doodsoorzaak: Vermoeidheid

Geval: Een Chinese man spendeerde in een internetcafé 72 uur op het internet om een onbekende online game te spelen.  Na drie dagen viel de man gewoon dood van vermoeidheid. Je kan je game trouw zijn maar af en toe een pauze inlassen is niet af te raden.

10.

GameSnackBE-Halo-Combat-Evolved-Screenshot-01

Game: Halo 3
Doodsoorzaak: Schotwonde

Geval: Een 17 jaar oude snotneus kon het blijkbaar niet verkroppen dat zijn ouders als straf zijn exemplaar van Halo 3 in beslag genomen hadden, dus in plaats van te gaan zitten mokken zoals elke normale 17 jarige opende hij de wapenkluis van de familie, sloop hij ’s nachts in de ouderlijke slaapkamer en vuurde twee kogels af, één in elk hoofd van zijn ouders. De vader overleefde zijn gekke zoon’s aanslag maar de moeder overleed ter plaatse. Dit geval is misschien meer te wijten aan de gemakzucht van een wapen en een psychopathische gek dan aan Halo 3.

9.

GameSnackBE-Grand-Theft-Auto-V-Screenshot-05

Game: GTA
Doodsoorzaak: Schotwonde

Geval: Deze gaat ook weer over een psychotische zot die het verschil niet meer zou geweten hebben tussen de virtuele en de echte wereld. Hij stal een politiewagen, bemachtigde een vuurwapen en beschoot de achtervolgende politieagenten waarvan er drie dodelijk gewond werden als gevolg. Toen de dolle schutter uiteindelijk gevat werd had hij deze woorden klaar: “Life’s like a video game. You’ve got to die sometime.” Stapelgek dus…

8.

Game: StarCraft
Doodsoorzaak: Hartfalen

Geval: Weer een Koreaan in deze lijst, je moet ze één ding nageven, ze zijn vastbesloten in hun videogames. Lee Seung Seop een boiler-installateur besloot in 2005 om de handdoek in de ring te gooien en nam ontslag op zijn werk en ging aan de slag om een 50-uren-sessie StarCraft te houden.  Rond het 40ste uur was hij extreem uitgedroogd, vermoeid. Kort nadien begaf zijn hart het, en stortte hij in elkaar.
Blizzard, you murderer!!!

7.

Game: FarmVille ( ja, serieus…)
Doodsoorzaak: De slechtst mogelijke moeder

Geval: FarmVille is verslavend, voor een week toch, maar in oktober 2010 ging Alexandria Tobias te ver in haar verslaving en wanneer haar hongerige baby haar uit haar concentratie haalde schudde ze het kindje de dood in. Ze kijkt nu tegen een celstraf van 25 jaar aan. Persoonlijk vinden wij dat dat te laks is.

6.

GameSnackBE-Xbox-360-Logo-Featured-01

Console: Xbox 360
Doodsoorzaak: Ritualistische sekte offergave

Geval: In april dit jaar sloeg Darrius Johnson zijn vriendin de kop in met zijn Xbox 360. De reden? Ze bezat zijn geest en hij wou hem terug. Darrius zei dat hij haar moest offeren omdat ze het sterrenbeeld Stier had, ook weer zo gek als een deur dus.

5.

GameSnackBE-Halo-Combat-Evolved-Featured-01

Game: Halo
Doodsoorzaak: Longembolie

Geval: Chris Staniforth stond net op; letterlijk opstaan van een gezeten positie. Als hij zijn benen had gestrekt was hij er nog geweest. De 20 jaar oude gamer was bekend om zijn 12 uur durende gamesessies die hij twee tot drie keer per week hield. In augustus 2011, tijdens zijn laatste campaign ooit, ging er een bloedklonter van zijn benen naar zijn longen die tot een onmiddelijke dood leidde. Een niet-geweldadige manier om te gaan, maar toch een manier.

4.

GameSnackBE-Wii-Logo-Featured-01

Console: Wii
Doodsoorzaak: watervergiftiging

Geval: Toen de Wii net uitkwam gaf een Amerikaans radiostation een gratis Wii weg als prijs van een wedstrijd. Die wedstrijd? “Hold your wee for a Wii!” Deelnemers moesten 7.5 liter water drinken en wie zijn plas het langst op kon houden won de Wii. Jennifer Strange nam deel aan de wedstrijd, maar stierf aan watervergiftiging. Ze dronk te snel, en van te veel water kan je blijkbaar sterven. Het radiostation kreeg een boete van 16 miljoen dollar.

3.

Game: Berzerk
Doodsoorzaak: Hartstilstand

Geval: Berzerk is een Atari-klassieker van in de jaren 80. Twee mannen, vreemden voor elkaar,  zijn door deze game op dezelfde manier om het leven gekomen. Ze streefden naar de highscore, Jeff Dailey en Peter Burkowski gaven te veel van hun game-endurance en legden het loodje aan een hartstilstand. Prijzenswaardig is wel dat ze direct nadat ze hun naam ingaven in de highscore-plek doodvielen.

2.

GameSnackBE-World-Of-Warcraft-Logo-Featured-01

Game: World of Warcraft
Doodsoorzaak: sprong van 24ste etage

Geval: in 2005 dacht Xiao Li in het hiernamaals te wachten op zijn online vrienden en sprong hij na een World of Warcraft marathon van de 24ste etage.

1.

Game: Mir III
Doodsoorzaak: Steekwond

Case: in 2004, werd een Chinese gamer, Zhu Caoyuan genaamd, doodgestoken door een mede-gamer Qiu Chengwei. Qiu had Zhu een virtueel zwaard in de game Legend of Mir III geleend en zijn makker had het achter zijn rug in een online veilingzaal verkocht. Echt wel een Dick move, maar wanneer Qiu aangifte ging doen bij de politie, zeiden de agenten, begrijpelijk, dat hij moest oprotten aangezien het zwaard niet echt bestond. Qiu stak Zhu één keer in het hart en zit nu in een Chinese gevangenis achter de tralie zijn doodsvonnis op te wachten.

 

No more articles