Mijn vorig artikel verdedigde de gamer en zijn recht om te gamen.  Het is niet dat idioten elkaar overhoop knallen dat jij en ik geen pixels meer mogen neer vlammen, nietwaar?  Nu, enkele uren later ben ik geneigd mijn zeepkist te verplaatsen naar de andere kant van het plein om een halt toe te roepen aan sadisme in games.  Het kan verkeren.

Onze samenleving is een grijze zone in bijna alles.  Wat voor de ene mens de gewoonste zaak ter wereld is, is voor de volgende een reden om in een papieren zakje zijn lunch nogmaals te gaan bekijken. Seks en geweld, alles staat ter discussie. Althans zo zou het moeten zijn. Vaak eigenen moraalridders en beschermers van onze goede normen en zeden zich het recht toe onze tere grijze cellen te beschermen van smurrie en gortigheid. En weet je wat? Soms hebben ze gelijk.

We hebben allemaal al games gespeeld waar je wave na wave kleine monsters/scheepjes/voorwerpen moest vernietigen, niet? Je staat er geen moment bij stil dat elk scheepje een bemanning heeft met vrouwen en kinderen. Je zou gek zijn… of toch binnenkort dan. We hebben ook al gedigitaliseerde mensen neergemaaid en ze onder een luide “FINISH HIM” met een paar ingestudeerde bewegingen het hoofd afgerukt. Oké… al iets moeilijker om te rationaliseren maar kom, we weten dat het een bende pixels zijn en daar stopt het.

(I hope)

Nu…. ik ben echt geen fan van games in het shooter of Sneak and Kill genre zoals Splinter Cell. Vraag me niet waarom, maar het heeft me gewoon nooit gegrepen. Een half uur sluipen om iemand ongezien de keel over te snijden is niet echt hoe ik mijn vrije avonden wil vullen. Hey, iedereen zijn ding, right? Nu in het nieuwe epos in de reeks “Blacklist” was er een scène gepland waar je een gevangene kon martelen. Net zoals je in een ander spel met muis en toetsen een slot moet openprutsen, zou je hier zorgvuldig je mes in een onfortuinlijke zijn keel moeten schuiven om zoveel mogelijk informatie te bekomen.  Jeeeej, bonus points!

Euhm….

Mijn grijze zone is met deze kleine demo even vol over de afgrond gereden hier. Waarschijnlijk (hopelijk) is het een goed uitgekiende marketingstunt om het spel in de kijker te zetten. Er is al bericht dat de scène eruit geknipt is, maar hoeveel gamers gaan het spel toch kopen in de hoop dat het ergens ‘unlockable’ is? Kijk maar hoeveel mensen aan het droogwippen waren in GTA en wat dat gedaan heeft voor de verkoopcijfers.

Dus voor deze dag is deze dinosaurus even geschokt en schudt meewarig zijn hoofd mee met de massa.

“Het is toch allemaal niet als vroeger hé.”

Sam-Fisher

No more articles