Cosplayzondag is een zondagse rubriek waarin we het lifestyle aspect van gaming willen aantonen. Zo kiezen we iedere week een cosplayer die in de huid kruipt van een gaming personage. Wie wil er nu niet in de voetsporen treden van zijn/haar favoriete character?

Kiezen welke cosplayer we in de startblokken zouden zetten voor onze eerste Cosplayzondag editie, was totaal geen moeilijke keuze. Deze jongedame, afkomstig uit Ierland, lijkt als twee druppels water op Lightning, die we kennen uit Final Fantasy XIII. De eerste keer dat we haar cosplay gebeuren zagen, dachten we echt dat we aan het dromen waren. Haar kostuum ziet er gelikt uit, en haar gezicht en uiterlijk zijn bijna identiek aan dat van de echte Lightning.

Het moeilijkste deel om Lightning te cosplayen, is zonder enige twijfel het haar. Veel mensen maken gebruik van een pruik, wat vaak onnatuurlijk overkomt en meestal niet de juiste vormgeving kan aannemen. Ana, onze cosplayer van deze week, is van het hele pruikgebeuren afgestapt en heeft zelf haar haar geverfd! Dit zorgt voor een realistisch geheel, waardoor je vaak echt moet beginnen nadenken of je nu naar de real life versie of naar de game aan het kijken bent.

Niet alleen heeft Ana haar haar geverfd, ook het kostuum heeft ze grotendeels helemaal zelf gemaakt. De details zijn zeer goed uitgewerkt, de kleuren kloppen helemaal en het ziet er totaal niet plastic-achtig uit, integenstelling tot veel andere Lightning outfits die we gezien hebben. Kortom: het plaatje klopt compleet!

Ana verdient het oprecht om met haar Lightning outfit de spits van de Cosplayzondag af te bijten! Wil je graag meer werk van haar zien? Dan kun je daarvoor terecht op haar DeviantArt profiel. Enjoy!

No more articles