In deze zondagse rubriek willen we wekelijks de gamer zelf betrekken. Zo trekken we zelf op pad om lukraak een willekeurig persoon uit het publiek te trekken en hiermee een kort interview te houden. De eerste weken focussen we ons op de GameSnack crew, zodat jullie het hele team kunnen leren kennen. 

Deze week is Snacker Andy van de enthousiaste GameSnack crew niet onder ons Gamer interview kunnen uitkruipen. Net als zijn mede-snacker Pieter is ook hij één van de medeoprichters van GameSnack en is hij dankzij zijn jarenlange expertise een belangrijke aanwinst als redactiechef. Deze jongeman zette zijn eerste gamer voetstapjes op de jonge leeftijd van 4 jaar en deze wereld is niet meer voor hem weg te denken. De snacker raakte zo in de ban van gaming dat hij meer wilde doen dan simpelweg achter zijn console gekluisterd zitten, hij wilde informatie met anderen delen.

Op een dag kreeg deze enthousiaste gamer een ingeving om een review te schrijven over een game die hij zich niet meer kan herinneren, en stuurde deze door naar de beheerder van een forum waar hij destijds actief lid van was. Ze waren zo verbaasd van zijn artikel dat ze hem diezelfde dag nog het gelukkige nieuws konden meedelen dat hij deel kon uitmaken van het redactieteam. Zo zette onze snacker zijn eerste stapjes in het redacteursleventje, een leven dat hem in zijn vingers zit.

Net als de vorige crewleden komt ook deze snacker niet onder het gamer interview uit en hebben we hem eens een stevige tik op de vingers gegeven om enkele antwoorden uit zijn mouwen te krijgen! Enjoy!

De vragen rondom snacker Andy

Wanneer speelde u uw eerste game? Welke game was dat?
Ik kan me niet meer juist herinneren wanneer dat dit was, ik denk dat ik 4 jaar was toen ik mijn allereerste voetstapjes binnen de gaming wereld heb gezet. Dit deed ik met Pac-Man op een oude Commodore 64, die mijn vader toen van de zolder had gehaald voor mijn verjaardag.

Wat was uw eerste console?
Mijn eerste console was de PlayStation, waar ik echt prachtige tijden mee heb beleefd! Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat achter de beeldbuis gekluisterd om constant Spyro spelen, wat een goede oude tijd!

Wat is uw favoriete game?
Dit is zonder enige twijfel Zone of the Enders 2. Een prachtig uitgewerkt verhaal van Hideo Kojima dat zich afspeelt in de ruimte. Gooi hier nog eens actievolle momenten bij, memorabele personages, een prachtige soundtrack en je wil onmiddellijk naar Mars vertrekken! Ik wacht dus ook vol ongeduld op de HD collection die er zit aan te komen!

Wat is uw favoriete console?
Ik heb eigenlijk niet echt één specifieke favoriete console, maar wel een serie van favoriete consoles, namelijk PlayStation. Zowel van PlayStation tot en met PlayStation 3 heb ik me telkens rot geamuseerd: PS met Spyro, PS2 met Zone of the Enders 2, PS3 met een grote verscheidenheid aan games en vooral de HD collections van mijn favoriete series niet te vergeten.

Wat is uw laatst aangekochte game?
Mijn laatst aangekochte game is Journey geweest. De meest unieke game-ervaring die ik ooit beleefd heb!

Hoeveel games heeft u ongeveer en voor welke console(s)?
Voor mijn geweldige PS3 beschik ik over 42 games, 31 games voor de PC (zowel retail als F2P), 11 PS2 games die ik speel via mijn PS3, 10 PSP games en dan nog 5 games voor de Wii.

Wie is uw favoriete ontwikkelaar? En uw favoriete uitgever?
Ik heb eigenlijk verschillende favoriete ontwikkelaars, maar ik ben sowieso verkocht voor Hideo Kojima (Zone of the Enders en Metal Gear Solid), David Cage (Heavy Rain) en Fumito Ueda (ICO en Shadow of the Colossus). Deze drie mannen maken echt ongelooflijke games. Ik hou van diepgaande verhalende games, waar emoties in te bespeuren zijn. Wel, deze mannen slagen er in om mij van het begin tot het einde achter mijn console gekluisterd te houden! Een favoriete uitgever heb ik niet echt.

Wat is uw favoriete snack tijdens het gamen?
Snacken tijdens het gamen doe ik niet echt, ik erger me er aan kapot aan vettige controllers, toetsenborden en muizen. Een flesje water naast mijn zijde is alles wat ik nodig heb om mijn gametime voort te zetten. Games are my snack!

Wie is uw favoriete gamepersonage?
Een #1 favoriet gamepersonage heb ik niet echt, er staan meerdere personages bovenaan mijn lijstje. Zo is er Dante van de Devil May Cry games en Dingo uit Zone of the Enders 2.

Waarom precies dit personage?
Dante is gewoonweg badass, vooral in DMC 3 liet de jonge character van zijn wildste kant zien. Dingo daarentegen is een gedreven persoon, die weet waar hij voor gaat en zal nooit opgeven, hoe zwaar de tijden ook mogen worden.

Heeft dit personage ook een bepaalde invloed op uw karakter?
Uiteraard! Net als Dante ga ik in mijn vrije tijd een paar demonen de kop inslaan en ga ik net als Dingo in een Orbital Frame rondcruisen op Mars. In mijn dromen uiteraard. Dante heeft niet zozeer een invloed op mijn karakter, op enkele quotes na.
Dingo daarentegen heeft mij vroeger wel uit een moeilijke tijd in mijn leven weten te halen dankzij zijn vastberaden persoonlijkheid.

Wie is uw favoriete gamebabe?
Ken Marinaris vanuit Zone of the Enders 2, en Lightning die we kennen vanuit Final Fantasy XIII en XIII-2. Beiden geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken!

Welke rol spelen games in uw leven?
Games zijn niet meer weg te denken in mijn leven. Al van toen ik een kleuter was, ben ik bezig met games. Niet enkel het spelen van games, maar ook het dagelijks nieuws opvolgen spreekt me heel erg aan.

Gaat u naar game-events? Indien ja, welke en hoe vaak?
Gamebeurzen… *kwijl* Ik ben naar elke editie van de destijdse GamepowerExpo geweest en naar de opvolger van deze beurs, NEXT. Ook een paar edities in Nederland, namelijk Gameplay, zijn mij niet onbekend. Dit jaar hoop ik uiteindelijk ook eens naar de Gamescom te kunnen gaan.

Hoelang speelt u gemiddeld per week?
Het aantal gameuurtjes is zienderogen gedaald door nog andere bezigheden en activiteiten. Toch probeer ik doorheen de week zo’n 2-tal uren te spelen, in het weekend krijg ik de kans niet om mijn prachtige games te spelen. Dit komt dus uit op een 10 uur per week.

Hoe vindt u het gemiddelde niveau van games tegenwoordig? Beter of slechter dan de games van vroeger?
Hoewel we deze vragen zelf hebben opgesteld, vind ik dit toch nog steeds de moeilijkste om te beantwoorden. Als we naar het technisch aspect kijken, zien we een grote groei van vroeger tot nu. Ontwikkelaars beschikken over allerlei high-tech middellen, waardoor games er realistischer beginnen uit te zien. Kijken we naar de fun factor, vind ik dat dit toch achteruit aan het gaan is. Op PlayStation was er onder andere Spyro, Metal Gear Solid en nog andere revolutionaire games; op PlayStation 2 was er Zone of the Enders 1 + 2, ICO, Shadow of the Colossus, Devil May Cry, Ratchet & Clank en nog andere games. Op de PlayStation 3 heb ik niet direct een topper die mij bij weet te blijven. Games als Resistance en Uncharted zijn hoogstaand, begrijp me niet verkeerd, maar de fun factor die vroeger de mensen aan het spelen hielden en hen erover liet praten op straat, vind je tegenwoordig niet meer snel. Ik vind dat dit is gekomen door zoveel bestaande series verder uit te melken. Spijtig.

Als u iets kon veranderen aan de huidige game-industrie, wat zou dit dan zijn?
De uitgemelkte franchises eindelijk eens stoppen en met iets nieuws op de proppen te komen. Veel ontwikkelaars willen het tegenwoordig te zeer op ‘safe’ spelen en melken ze hun bekende franchises steeds verder uit. Ik begrijp deze zet volkomen en ze kunnen er goed geld mee verdienen, wat uiteindelijk ook de bedoeling is, maar ik mis innovatie en nieuwe dingen. Ik was blij dat Atlus met Catherine was uitgekomen.

Heeft u een eigen gaming ruimte/hoekje?
Een eigen gaming ruimte heb ik niet. Ik heb wel een grote slaapkamer (telt eigenlijk voor 2 slaapkamers), waar ik in de ene hoek mijn bureau heb staan met mijn high-end gaming PC met 26” monitor en 5.1 surround, en in de andere hoek staat mijn 117cm LED tv met mijn overheerlijke PS3.

No more articles