In deze zondagse rubriek willen we wekelijks de gamer zelf betrekken. Zo trekken we zelf op pad om lukraak een willekeurig persoon uit het publiek te trekken en hiermee een kort interview te houden. De eerste weken focussen we ons op de GameSnack crew, zodat jullie het hele team kunnen leren kennen. 

Om ons eerste interview goed in te zetten, hebben we gekozen voor het creatieve brein achter GameSnack, het opperhoofd van de crew: Snacker Jef! Zonder deze creatieve duizendpoot zouden wij hier nu niet zijn, geen GameSnack en geen crew. Maar geloof ons als we zeggen dat deze jongeman meer in zijn mars heeft dan enkel websites te ontwerpen!

Jef is een gamer in hart en nieren. Hij was er als de kippen bij toen de eerste games begonnen door te breken! Ken je de befaamde Commodore nog? Ja hoor, onze chief heeft daarmee zijn eerste voetjes binnen de gaming wereld gezet! Een wereld die hij nooit zal en wil verlaten.

We gaan niet alles over onze snack etende chief verklappen, er moet uiteraard nog wat mysterie binnen de GameSnack community blijven. Toch is ons opperhoofd zo gul geweest om enkele vraagjes te beantwoorden!

De vragen rondom snacker Jef

Wanneer speelde u uw eerste game? Welke game was dat?
Wanneer het juist was herinner ik me niet meer, maar mijn allereerste game ooit was Asteroids op de Commodore. Een ongelooflijke ervaring om pixels door elkaar te schieten.

Wat was uw eerste console?
Mijn eerste console was een Super-Nintendo die ik zeer goedkoop kon kopen uit een winkel die een totale uitverkoop hield. Leuke extra was dat ik met behulp van een adapter cassette ook de originele Gameboy games kon afspelen op mijn beeldbuis.

Wat is uw favoriete game?
Eén favoriete game heb ik niet echt. Ik vind dat dit doorheen generaties bekeken moet worden. World of Warcraft heeft een zeer leuke indruk op me achter gelaten, maar Pacman op de originele Gameboy deed dit ook. Verschillende games uit verschillende generaties, maar beiden niet weg te denken uit mijn favoriete games.

Wat is uw favoriete console?
Dat moet ongetwijfeld de PS One zijn. De enigste console waar ik zoveel tijd op besteed heb, ongetwijfeld een klassieker.

Wat is uw laatst aangekochte game?
El Shaddai heb ik laatst voor een leuke prijs op de kop kunnen tikken. De makers ervan hebben duidelijk een creatieve kortsluiting in hun hersenen.

Hoeveel games heeft u ongeveer en voor welke console(s)?
Ik ben in het bezit van een Gameboy, Gameboy color, Gameboy Advanced, Nintendo DS, Super Nintendo, Playstation One, Xbox en PS3.

Wie is uw favoriete ontwikkelaar? En uw favoriete uitgever?
Blizzard staat absoluut bovenaan mijn lijstje. Zij scoren bijna perfecte punten op zowat alle gebieden. Blizzard levert games af van een zeer hoge kwaliteit, heeft een goede ondersteuning en een geöliede marketing machine.

Wat is uw favoriete snack tijdens het gamen?
Mijn favoriete snack tijdens het gamen is een koffie en een droge koek. Ik ben absoluut geen snoeper en hou niet van een Playstation controller die uit mijn handen glipt door chips te eten.

Welke rol spelen games in uw leven?
Games maken pertinent deel uit van mijn doen en laten. Niet enkel het spelen van games, maar ook het op de hoogte blijven van alles wat er leeft in de gameswereld interesseert me.

Hoelang speelt u gemiddeld per week?
Gemiddeld een 2-tal uur per dag.

Hoe vindt u het gemiddelde niveau van games tegenwoordig? Beter of slechter dan de games van vroeger?
Moeilijke vraag. Games zijn technologisch gezien de laatste jaren er enorm op vooruit gegaan. Ontwikkelaars hebben tools in handen waar ze 10 jaar geleden enkel nog maar van konden dromen. En toch is er zoiets als gameplay dat bij nostalgische games onevenaarbaar zou zijn. Ik laat het in het midden, er komen veel games uit, maar je moet steeds het kaf van het koren scheiden.

Heeft u een eigen gaming ruimte/hoekje?
Mijn kamer is volledig ingericht in functie van het gamen. Twee tft-monitoren, een 46 –inch plasma tv, een beest van een pc en de nodige lectuur verraden dit. Ik hou van een strakke en moderne inrichting, dus mijn games zal je steeds achter een kastdeur terug vinden.

No more articles