In deze zondagse rubriek willen we wekelijks de gamer zelf betrekken. Zo trekken we zelf op pad om lukraak een willekeurig persoon uit het publiek te trekken en hiermee een kort interview te houden. De eerste weken focussen we ons op de GameSnack crew, zodat jullie het hele team kunnen leren kennen. 

Snacker Nick is onze kersverse GameSnack redacteur, maar uiteraard komt ook hij niet onder onze pittige, maar tevens zoete snackvragen uit. Net als snacker Andy zette ook Nick zijn eerste voetstapjes binnen de gamewereld op een jonge leeftijd, rond de zorgeloze leeftijd van 4-5 jaar. We kunnen hem best wel een manusje van alles noemen, hij speelt namelijk alle soorten games: van sport tot en met shooters. Ook is deze jongeman een rasechte trophy hunter, zodat hij het maximale uit alle games kan halen. Het behalen van de Platinum trofee in games is voor hem absolute must.

Deze snacker gaat zelfs zo in games op dat het zijn grote droom is om een job te kunnen bemachtigen in de gamesindustrie. Om deze droom realiseerbaar te maken, studeert Nick op dit moment Marketing. Deze jongeman is graag creatief bezig en zou het onmenselijk zalig vinden om ideeën voor games uit te denken en dit verwezenlijkt te zien. Wij hopen alvast dat deze mooie droom ooit gerealiseerd zal worden voor onze snacker!

Tot die tijd zal Nick opgescheept zitten met de GameSnack snackers en hebben we hem eens stevig ondervraagd! Lees dus zeker verder om meer te weten over deze enthousiaste gamer!

De vragen rondom snacker Nick

Wanneer speelde u uw eerste game? Welke game was dat?
Goh, dat moet zo rond mijn 4 à 5 jaar geweest zijn. Welke game ik als eerste speelde, weet ik niet meer . Ik twijfel tussen deze drie games: Zelda, Bubble & Bobble en Nintendo World Cup.

Wat was uw eerste console?
De Nintendo Entertainment System, beter bekend onder de naam ‘NES’.

Wat is uw favoriete game?
Ik heb niet één bepaalde favoriete game, er zijn namelijk zoveel games die ik super vind. GTA: Vice City, GTA: San Andreas, de Pokémon-games, Red Dead Redemption, Prince of Persia, … .

Wat is uw favoriete console?
Mijn favoriete console was de NES. De games die ik daarop gespeeld heb, zijn 10 keer beter dan de meeste games die nu op de markt verschijnen. In die tijd zag je gewoon dat de developers meer tijd staken in het maken van een goed verhaal. Nu gaat het bij veel developers gewoon om het geld. Korte verhalen en de multiplayer die dan alles goed moet maken…
Games zoals bvb. Skyrim en anderen die echt gericht zijn op het verhaal, zouden er meer moeten zijn.

Wat is uw laatst aangekochte game?
Dit is Resident Evil: Operation Raccoon City.

Hoeveel games heeft u ongeveer en voor welke console(s)?
Een stuk of 50 voor de PlayStation 3.
Voor de PlayStation 2 30-40 ongeveer.
Voor de PlayStation 1 had ik er ook wel veel eigenlijk. Ik denk een stuk of 60-65 games. Sommige werken wel niet meer, omdat ik als kind de CD’s soms gewoon liet rondslingeren.
Voor de Super Nintendo had ik er een stuk of 10.
Voor de NES had ik er veel…. Een stuk of tachtig denk ik!
Voor de Xbox momenteel 1 game, omdat ik deze nu pas heb aangekocht.

Wie is uw favoriete ontwikkelaar? En uw favoriete uitgever?
Capcom en Naughty Dog zijn mijn favoriete ontwikkelaars. Van uitgever vind ik Nintendo wel heel goed.

Wat is uw favoriete snack tijdens het gamen?
Tegen chips en M&M’s zeg ik zeker geen neen.

Wie is uw favoriete gamepersonage?
Leon S. Kennedy en Crash Bandicoot. Ik kan echt niet kiezen tussen die twee…

Waarom precies dit personage?
Leon S. Kennedy, omdat hij gewoon cool is zonder echt veel spieren te hebben. Zijn voice vind ik gewoon EPIC.
Crash Bandicoot, omdat het een grappig personage is uit mijn kinderjaren.

Heeft dit personage ook een bepaalde invloed op uw karakter?
Nee, niet echt.

Wie is uw favoriete gamebabe?
Kaileena uit Prince of Persia.

Welke rol spelen games in uw leven?
Ik speel bijna iedere dag, maar het is niet zo dat ik elke dag moet spelen.

Gaat u naar game-events? Indien ja, welke en hoe vaak?
Nee, nog nooit naar een game-event geweest, maar ik zou wel ooit eens naar de E3 willen gaan. Gamescom lijkt me trouwens ook wel leuk…

Hoelang speelt u gemiddeld per week?
Goh, nu soms van 12-13u tot 3-4u ’s morgens. Met pauzes natuurlijk, anders zou ik een wrak zijn na verloop van tijd.

Hoe vindt u het gemiddelde niveau van games tegenwoordig? Beter of slechter dan de games van vroeger?
Slechter, zoals ik hierboven reeds vermeld heb. Het gaat bij de meeste gamebedrijven nu gewoon om zoveel mogelijk geld binnen te rijven.

Als u iets kon veranderen aan de huidige game-industrie, wat zou dit dan zijn?
Ze terug de games van vroeger laten analyseren. De graphics mogen van mij wat minder zijn, maar ik zou graag hebben dat ze de verhalen van de games terug verbeteren. Nu kan je sommige games gewoon op een dag uitspelen, omdat deze de dag van vandaag vooral op de multiplayer gericht zijn.
De prijs is hetzelfde gebleven in vergelijking met vroeger, maar de inhoud is erop achteruit gegaan. Games zijn ook niet meer zo verslavend als vroeger en dat verslavende effect zou ik graag terug zien bij de games van nu. Er zijn natuurlijk wel games die verslavend zijn, maar in vergelijking met vroeger veel minder.

Heeft u een eigen gaming ruimte/hoekje?
Nee.

No more articles