In deze zondagse rubriek willen we wekelijks de gamer zelf betrekken. Zo trekken we zelf op pad om lukraak een willekeurig persoon uit het publiek te trekken en hiermee een kort interview te houden. De eerste weken focussen we ons op de GameSnack crew, zodat jullie het hele team kunnen leren kennen. 

Snacker Pieter is een rasechte gamer in hart en nieren, maar ook een onmisbare redacteur die zijn werk met hart en ziel uitoefent. Deze snacker is één van de medeoprichters van GameSnack en dankzij zijn doorzettingskracht en creativiteit is hij een belangrijke bijdrage om deze geweldige website te helpen groeien. Deze creatieve gamer heeft ook al enige ervaring op het gebied van gamesites onderhouden. Voordat het sprankelende idee achter GameSnack boven water kwam, maakte Pieter deel uit van een crew op een andere website. Hier hebben Jef, Pieter en Andy mekaar leren kennen en werd al snel duidelijk dat dit trio grootse dingen kunnen waarmaken.

Met een PS3 trophy level van 16 en 2596 trophies, een boekenkast vol games, een grote variëteit aan consoles en een bagage aan motivatie, doorzetting en creativiteit, hebben we deze snacker toch eens aan zijn zoete tand gevoeld. Op een positieve manier uiteraard, want hij is zo vriendelijk geweest om onderstaande vraagjes voor ons even op te klaren! Enjoy!

De vragen rondom snacker Pieter

Wanneer speelde u uw eerste game? Welke game was dat?
Mijn eerste game moet wel Robbie Konijn geweest zijn. Maar als je dat niet echt als game beschouwt, dan denk ik dat Pokémon Blue mijn eerste echte game was op de Game Boy Color.

Wat was uw eerste console?
De PlayStation 2 was mijn eerste echte console. Nadat ik jaren een beroep gedaan had op de PlayStation van mijn schoolvriendjes, kon ik eindelijk mijn ouders overtuigen om de PS2 op release voor mij te kopen.

Wat is uw favoriete game?
Zonder twijfel BioShock. De manier waarop het verhaal verteld wordt in combinatie met interessante personages, fantastische art style en een verbluffende soundtrack, zorgen ervoor dat ik vandaag de dag nog steeds terugkeer naar Rapture.

Wat is uw favoriete console?
PlayStation 3. De exclusives spreken me het meest aan, enkel jammer dat het organiseren van party’s in games doorgaans wat stroef verloopt in vergelijking met de Xbox 360.

Wat is uw laatst aangekochte game?
SSX is de laatste game die ik toegevoegd heb ik aan mijn collectie. Een verfrissende aankoop tussen al de RPG’s die ik nog moet uitspelen.

Hoeveel games heeft u ongeveer en voor welke console(s)?
Een boekenkast die bijna gevuld is, verraadt dat ik toch wel vrij veel games in mijn bezit heb. Het overgrote deel voor PlayStation 3. 100 hard copy’s en een vijftigtal digitale games voor de PS3. De PC, Xbox 360 en Wii moet het elk met 30 games stellen. Verder heb ik ook nog een 40-tal games voor de PSP. Mijn nieuwste handhelds, de PlayStation Vita en 3DS, moeten het voorlopig nog met 3 games stellen, maar daar wil ik binnenkort verandering in brengen. Voor de oudere consoles zoals de GameCube of PS2 heb ik een 30-tal games.

Wie is uw favoriete ontwikkelaar? En uw favoriete uitgever?
Naughty Dog. Vanaf de eerste Crash Bandicoot tot vandaag met Uncharted heeft deze ontwikkelaar me nog geen enkele keer teleurgesteld. Een favoriete uitgever heb ik niet echt.

Wat is uw favoriete snack tijdens het gamen?
Tijdens het gamen probeer ik het “snacken” tot een minimum te beperken. Chips of andere vettige toestanden zijn “not done” want niets is zo vreselijk als een vettige controller. Een Cécémel of een paar M&M’s kunnen wel in de gameroom terecht komen.

Wie is uw favoriete gamepersonage?
Andrew Ryan vanuit BioShock.

Waarom precies dit personage?
De oprichter van Rapture heeft sinds 2007 een vrij grote indruk bij mij achtergelaten. De verschillende verwijzingen naar het “echte leven” zorgen ervoor dat ik dit tot op heden nog altijd het interessantste video game personage vind.

Heeft dit personage ook een bepaalde invloed op uw karakter?
Naast het occasioneel citeren van Andrew Ryan quotes, heeft dit weinig tot geen invloed op mijn karakter.

Wie is uw favoriete gamebabe?
Catwoman of Chloe Frazer uit Uncharted 2 & 3. Twee bloedmooie vrouwen met ballen aan hun lijf.

Welke rol spelen games in uw leven?
Een belangrijke rol. Soms is het gewoon om wat stoom af te blazen, maar soms word je ook echt emotioneel geraakt door een steengoede verhaallijn gecombineerd met een passende soundtrack.

Gaat u naar game-events? Indien ja, welke en hoe vaak?
Zeker! Hoewel het aantal events/beurzen waar ik geweest ben nog niet zo indrukwekkend is, wil ik hier zo snel mogelijk verandering in brengen. Het Uncharted 3 event afgelopen november in Brussel was gewoon af en heeft mijn interesse aangewakkerd om in de toekomst nieuwe horizonten te verkennen.

Hoelang speelt u gemiddeld per week?
Een tweetal uur per dag of veertien uur per week gemiddeld. De ene week kan het wat minder zijn en de andere wat meer naargelang mijn agenda.

Hoe vindt u het gemiddelde niveau van games tegenwoordig? Beter of slechter dan de games van vroeger?
Technisch zijn de games veel sterker geworden. Ook de verhaallijnen lijken steeds meer op die van films en worden (bij de meeste games) grondig uitgewerkt. Helaas worden de games ook wel steeds korter en korter en zijn splitscreen modi zeldzaam geworden. Niets is zo leuk als met een paar maten aan hetzelfde scherm gekluisterd te zitten. Toy Story 3 is de game met splitscreen waar ik echt van genoten heb.

Als u iets kon veranderen aan de huidige game-industrie, wat zou dit dan zijn?
Online passes en DLC op release date. Hoewel ik inzie waarom online passes en DLC bestaan, zou ik als consument toch liever hebben dat deze verdwijnen. Sommige ontwikkelaars mogen dan echt wel werk steken in hun DLC’s, waardoor het echt als uitbreidingspakket beschouwd kan worden, toch is dit eerder een uitzondering.

Heeft u een eigen gaming ruimte/hoekje?
Zeker! Alle consoles van deze generatie aangesloten op één tv met daarnaast mijn laptop en HD PVR. Aan de muren hangen posters/kadertjes van mijn favoriete games: BioShock, Portal, Fallout en Deus Ex.

No more articles