Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Audiosurf.

Er zijn heel wat muziekgames op de markt, zoals Guitar Hero en diens varianten. Maar één van deze spellen is toch wel de moeite waard om eens extra in de kijker te zetten. Namelijk Audiosurf; dit is een game zoals geen ander. Deze game is iets langer dan 4 jaar te downloaden via Steam, maar is exclusief in Europa ook in enkele winkels te verkrijgen. Audiosurf maakt gebruik van de Quest3D engine, makelij van onze noorderburen. Deze engine vereist geen zware PC met zijn lage specs en zorgt dus voor een game met een breed publiek. Intussen is de ontwikkelaar bezig met een vervolg, wat dit jaar zou moeten aangekondigd en misschien zelfs gereleased zal worden. Deze game zal Audiosurf Air gaan heten.

Ontwikkelaar

De ontwikkelaar van deze game is slechts één persoon: Dylan Fitterer, de oprichter van Invisible Handelbar. Deze man heeft eigenhandig de game gemaakt die simpel lijkt, maar het eigenlijk niet is. Hij moest constant iets tunen omdat het bij het ene liedje werkte, maar bij het andere niet. Helemaal alleen was hij niet: hij werd bijgestaan door zijn vrouw, enkele mensen hielpen hem met de ingebouwde muziek en enkelen hebben de 3D karakters gemaakt. Zijn vrouw huurde gamers in aan 25 dollar per half uurtje om de game te testen. Waar waren wij wanneer ze gamers nodig hadden?

Gameplay

Dat deze erg verslavende game geen verhaal heeft, is vanzelfsprekend, want het is een puzzel game. Hier komt het mooie aan bod: naast de ingebouwde muziek kun je ook jouw eigen favoriete liedjes afspelen. Het principe is simpel, men kiest een track en in enkele seconden genereert Audiosurf een level dat je als het ware moet besurfen tot het einde. Er zijn 3 moeilijkheidsgraden met elk andere spelsoorten. Je moet gekleurde blokjes vangen, maar de grijze niet. In verschillende modi heb je verschillende tuigjes en verschillende doelen, maar de essentie blijft dezelfde: surfen tot het eind.

GameSnackBE-Audiosurf-Screenshot-01

Het mooiste is dat je ook met en tegen vrienden kunt spelen, aan de hand van leaderboards tenminste. Je krijgt een mail wanneer je niet langer de nummero uno bent van een bepaald liedje in de leaderboards, of als deze felbegeerde plaats wat te hoog gegrepen is, kun je ook een mail krijgen wanneer iemand van jouw vrienden jou verslagen heeft. Het tuig bestuur je met je muis, maar wanneer je de modi kiest waarin je met een vriend kunt spelen, is het zodanig gemaakt dat het simpel is om via de muis EN de pijltoetsen op jouw keyboard te spelen (zichtbaar in de gameplay).

Voor wie wat aan de luie kant is, kan diegene ook freeride kiezen. Dat is een modus die geheel vanzelf speelt. Hier kun je kiezen uit Classic en Visualizer. Classic is een level zoals men die kan spelen en Visualizer lijkt wat op de effecten van de Windows Media Player als men muziek afspeelt, maar dan zoveel keren mooier. Freeride kiest men dus gewoon om van het mooie tafereel op jouw favoriete muziek te genieten.

De game kost amper 10 euro en is te verkrijgen via Steam. Hieronder gameplay van 3 verschillende modi, met de soundtrack van onze ‘Welcome to GameSnack’-trailer. Sit back and enjoy!

No more articles