Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Cloud. Kreeg één van jouw favoriete games wat minder aandacht in de gamewereld? Laat suggesties achter in een reactie!

Deze week nemen we een wat oudere game voor onze rekening, een spel uit 2005. Cloud is wel een heel aparte game. Het is namelijk het schoolproject van enkele studenten op the University of Southern California’s Interactive Media Program, een naam die men niet kan uitspreken zonder eens een adempauze in te lassen. Met 20 000 dollar op zak moesten deze studenten een spel gaan ontwikkelen, wat later in het jaar gratis te downloaden was. Na amper 1 jaar werd de game maar liefst 600 000 keer gedownload en won de game de Best Student Philosophy award, en dat voor een studentenproject.

Ontwikkelaar

Wanneer we jullie zullen vertellen wie de ontwikkelaar is, zal er meteen een belletje rinkelen waarom deze game zo speciaal is. Tot dat groepje studenten behoort namelijk Jenova Chen, hoofd, mede-oprichter en ontwikkelaar bij Thatgamecompany, bekend van de best verkopende SEN titel ooit: Journey. Een interview met deze goede man is hier te lezen en hier de review van Journey.

Verhaal & gameplay

Cloud vertelt het verhaal van een jongentje dat vanuit zijn ziekenbed in het ziekenhuis droomt dat hij kan vliegen. Dit verhaal is gebaseerd op de jeugd van Jenova Chen zelf, die vaak in het ziekenhuis terecht kwam voor astma en dagdroomde als hij alleen in zijn kamer zat. Het onbekende jongentje kan vliegen, in een droomwereld natuurlijk, en kan wolken manipuleren. Dit doet hij om puzzels op te lossen.

GameSnackBE-Cloud-Screenshot-01

De gameplay van de game is eigenlijk heel simpel. Je hebt enkel je muis en 4 toetsen op jouw keyboard nodig. Het is de bedoeling dat je van wolk tot wolk vliegt, deze verzamelt en later terug loslaat om puzzels op te lossen. Er zijn 4 verschillende missies: het verzamelen van wolken om er daarna een figuurtje van te maken, het vernietigen van zwarte wolken en het creëren van regen over de eilanden waarboven je zweeft. Maar pas op, wanneer je te snel vliegt, door het bewegen van de muis, stoppen de wolken met jou te volgen. Grafisch is de game voor zijn leeftijd degelijk te noemen, de wolken zijn echt prachtig om te zien wanneer ze in elkaar overgaan en in zijn geheel is de game heel relaxerend met de audio die geprezen werd door menig critici.

Het beste is dat de game hier volledig gratis te downloaden is. Er zijn plannen om de game te hermaken, maar Thatgamecompany zegt wel dat ze dit enkel zullen doen wanneer het team geen andere ideeën kan bedenken.

No more articles