Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Torchlight. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

Met Diablo III die recent eindelijk gereleased werd en met het vooruitzicht op Torchlight II, die wat in de schaduw van Diablo III staat, plaatsen we deze week de eerste Torchlight in de spotlight. Dat deze game wat minder aandacht kreeg is niet helemaal verwonderlijk, want deze game draait op een engine die voor onbekende games gebruikt werd, op Roblox na.

Ontwikkelaar

De ontwikkelaar, Runic Games, komt ons toch wel bekend voor, hoewel enkel de Torchlight games van hen voort komen. Deze developer ontstond in 2008, met de samenwerking van enkele oud-Blizzard ontwikkelaars. Runic Games werd geprezen voor de aandacht die ze aan hun fans schenken. Zo had een speler van Torchlight een oogafwijking en kon ze op die manier enkele delen van het spel niet spelen. Eén van de 26 developers stak zodoende een patch in het spel, waardoor deze fan gewoon kon spelen. Torchlight kreeg gelukkig goede reviewscores, wat de game wel verdiend heeft na de toewijding.

Verhaal & gameplay

In een fantasy-setting kom je terecht in een stad, waar je gerecruteerd wordt door Syl, een wijze dame die haar mentor zoekt. Haar mentor, een alchemist die Alric heet, verdween namelijk in een mijn. Wanneer je in deze mijn op zoek gaat naar deze goede man, blijkt de mijn verschillende uitgestorven beschavingen te verbergen, die zich namelijk in lagen hebben opgestapeld. Eens je Alric vindt, blijkt het dat hij helemaal niet zo goed meer is als je zou vermoeden. Alric is bezeten van Ember, een erts die de geest van mensen kan beïnvloeden. Later blijkt ook dat de uitgestorven beschavingen door het toedoen van deze erts aan hun einde kwamen…

GamesnackBE-Torchlight-Screenshot-01

Deze Action RPG heeft heel wat weg van Diablo III, waaronder dezelfde grafische stijl. Je wordt overal vergezeld door een diertje die je kan helpen vechten, helpen met het dragen van items en deze ook looten. Dit dier kan een wolf, een lynx of een fret zijn (enkel in de retailversie). Wat erg speciaal is, is dat je een item kunt doorgeven als erfstuk aan jouw character als je opnieuw begint.

In de game heb je 3 klassen: de vernieler, de alchemist en de overwinnaar. De vernieler is een getrainde krijger die oude geesten kan oproepen om magische effecten te creëren. De alchemist is een magiër die gebruik maakt van de gevaarlijke erts, Ember. Hij kan ook enkele wezens oproepen en vuren via een speciale handschoen. Als laatste hebben we de overwinnaar, die een vrouwelijk personage is. Zij specialiseerde zich in afstandswapens en boobytraps. De PC-versie werd zodanig ontwikkeld dat spelers de game gemakkelijk kunnen modden.

No more articles