Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: All Points Bulletin: Reloaded. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

F2P wordt alsmaar populairder, hier spreken we dus van de verschillende MMO’s, maar voor sommige MMO’s moet je maandelijks betalen. Voor APB was dat niet anders, maar sinds kort is deze game gratis geworden, met de mogelijkheid om alsnog te betalen voor extra’s. Wat speciaal was aan het betaalsysteem van APB, was dat men niet verplicht was maandelijks te betalen, maar dat men ook uren kon kopen. Zo was deze game goedkoop voor gamers die niet veel kunnen spelen.

Ontwikkelaar

Aan het hoofd van Realtime Worlds staat een man die meegewerkt heeft aan de eerste game van een reeks die één van de meest verkochte reeksen is, namelijk David Jones, de maker van de hele eerste GTA. Deze developer heeft echter niet lang mogen bestaan, slechts 6 weken na het releasen van APB ging deze failliet met amper 3 games op hun palmares, 50 ontwikkelaars mochten blijven werken aan APB. De game werd hierdoor tijdelijk offline gehaald, maar werd overgenomen door Gamersfirst. Door deze overname kreeg APB de naam APB: Reloaded met zich mee en werd de game F2P.

Gameplay

APB is zoals eerder gezegd een MMO, wat dus inhoudt dat dit spel geen verhaal heeft. Het heeft zo’n beetje weg van een GTA, maar dan dat net ietsje minder goed. Grafisch ziet de game er natuurlijk wel meer dan oké uit, maar hier en daar zijn toch enkele akkefietjes te vinden. De game werd geprezen door zijn aanpasbare uiterlijk en gameplay, maar werd de grond in geboord door de repetitieve missies en onstabiele servers. Na 2 jaar zijn deze servers jammer genoeg nog altijd niet verbeterd, maar daar de game toch gratis is, maken we ons daar niet al te druk over. Zoals eerder gezegd kun je jouw personage heel wat aanpassen: gezicht, grootte, spieren, haar, enz… Eens je gestart bent, kun je aan de slag in de redelijk grote map, waar je op GTA-wijze zomaar even iemand de auto uit kunt sleuren en ermee wegscheuren. Wat leuk is voor de speler, is dat jouw personage niet vordert door de tijd die je erin steekt, maar door jouw eigen skills.

GamesnackBE-Dungeon-All-Points-Bulletin-APB-Screenshot-01

Je krijgt de keuze of je nu een crimineel wilt zijn, of de wet handhaven en als agent door het leven wil gaan. Als crimineel kun je winkels overvallen, bendes uitschakelen en veel meer, maar pas wel op! De politie is er niet voor niets! Als je koos voor de wet, moet je criminelen die een misdrijf plegen ofwel arresteren of doden. Deze acties leveren geld op, waarmee je wagens en wapens kunt kopen en jouw karakter nog verder aanpassen met tattoos en dergelijke toestanden. De onstabiele servers zijn een domper op de feestvreugde, maar eer het spel de connectie verliest ben je toch al een tijdje aan het spelen.

No more articles