Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Psychonauts. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

Psychonauts vond in Europa voor het eerst zijn weg naar de PS2 en de Xbox in 2006, maar de game was nog lang niet dood. Een jaar later kwam deze namelijk ook naar de Xbox 360 en vorig jaar werden de Mac gebruikers voorzien van deze game. Zelfs het schaarse aantal Linux-gamers kregen deze game voor de kiezen, nog geen 2 weken geleden. Deze Linux-versie kwam in een indie bundel, waarin Amnesia, Limbo, Superbrothers en Psychonauts zitten.

Ontwikkelaar

De ontwikkelaar, Double Fine Productions, is iedereen bekend. Namelijk vooral door zijn excentrieke oprichter en designer, Tim Schafer. Deze ontwikkelaar houdt namelijk wel eens van een grapje en plaatst deze maar al te graag online. Double Fine Productions staat ook bekend van Brütal Legend.

Verhaal & gameplay

Je bent Razputin “Raz” Aquato. Een jongentje die in een kamp van de overheid leert hoe hij een goede Psychonaut moet zijn. Dit kamp gaat door het leven als een zomerkamp voor kinderen. Deze dappere jongen liep weg van het circus waar hij leefde om een Psychonaut te worden, tegen de wil van zijn vader in. Al snel komt het potentieel van deze jongen aan het licht en mag hij tegen de wil van zijn ouders in meedoen met de training. Maar voor hij de training kan voltooien, moet hij wat tijd spenderen in de gedachtewereld van zijn overste. Hier moet hij zijn angsten van in het circus trotseren, alsook de angsten van zijn overste, die hij opliep door zijn vader.

GameSnackBE-Psychonauts-Screenshot-01

Psychonauts is een typische console game en is ondanks de gedateerde graphics nog steeds de moeite waard om te spelen. Je bent vrij om de omgeving te verkennen en hierbij te zoeken naar arrowheads. Met arrowheads kun je dingen kopen in de winkel van het kamp. Op zijn weg leert hij wat nieuwe dingen, zoals speciale krachten. Deze krachten beperken zich echter tot onzichtbaarheid, verwarring, schild en nog een vijftal krachten. Deze vaardigheden helpen hem in zijn avontuur en bij puzzels. Wie de game nog niet gespeeld heeft, kan deze samen met de 3 andere eerder vernoemde games aanschaffen op deze site.

No more articles