Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Red Steel 2.

Geschiedenis

De developer, Ubisoft, koos de LyN engine voor dit vergeten pareltje. Deze engine is in staat alles uit de Wii te halen zonder de verbeelding van de ontwikkelaar te limiteren. Enkele games die hier ook op draaiden, zijn From Dust en Raving Rabbids Go Home. Red Steel 2 werd bijna 2 jaar terug, op 26 maart, gereleased en was een directe sequel op Red Steel. Ze hebben ervoor gezorgd dat dit spel toegankelijk is voor iedereen, er zitten namelijk geen bloederige taferelen en gore in; na het afmaken van een vijand vergaat die gewoon tot stof.

Developer

Moeten we eigenlijk veel woorden vuil maken over de developer? Ik denk het niet, want Ubisoft kennen we allemaal wel. Deze developer is wereldwijd bekend door games als Assassin’s Creed, Splinter Cell en Far Cry en maakt games voor iedere console die op de markt is. Maar om toch preciezer te zijn, Red Steel 2 werd gemaakt door onze Franse buurtjes: Ubisoft Paris.

Verhaal & Gameplay

Een naamloze held, die toevallig het laatste lid van de Kusagari clan is, bevindt zich in een wel heel ongemakkelijke situatie: hij hangt vast aan een rijdende motor. Hij slaagt erin zichzelf los te maken en te ontsnappen, maar de rijder, de leider van een moordlustige dievenbende, steelt diens katana. Deze katana is geen gewone katana, maar de Sora katana, welke hij kreeg van de oude meester van de clan waaruit hij verbannen werd. Onze protagonist wil natuurlijk zijn gevaarlijk stuk speelgoed terug, want hij ontdekte dat het de meest begeerde katana ter wereld is. Hij neemt wraak op Payne, neemt zijn katana terug en komt te weten dat zijn volledige clan uitgemoord werd door een Kusagari lid, Shinjiro genaamd. Onze held wil niets anders dan wraak, maar ondervindt op zijn weg heel wat obstakels…

GameSnackBE-Red-Steel-2-Screenshot-01

Red Steel 2 is een First Person Shooter dat zich afspeelt in een moderne Amerikaanse woestijn met oosterse invloeden. Deze game is perfect gemaakt voor de Wii en maakt intensief gebruik van de MotionPlus controller. Je wisselt heel gemakkelijk af van vuurwapen naar katana door één enkele beweging. In tegenstelling tot Red Steel wilden ze voor Red Steel 2 afstappen van de ‘realistische’ graphics en deze keer cel-shaded graphics gebruiken. Deze stijl past perfect bij het oosterse aspect van de game.

No more articles