Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met:  Siren Blood Curse.

Geschiedenis

Deze week kiezen we onbewust opnieuw voor een PlayStation exclusive. En nog onbewuster dat deze game met dezelfde engine werd ontwikkeld als die van MAG, de game die vorige week aan bod kwam, namelijk de Havok Physics engine. Siren Blood Curse is de 3de in zijn reeks.

Developer

Japan Studio is één van de vele dochterbedrijven van Sony. De developer mag dan wel redelijk onbekend klinken, het heeft toch enkele toppers ontwikkeld, zoals de White Knight Chronicles reeks, de Ape Escape reeks en Demon Souls. Een onderdeel van deze studio die wat bekender is, is Team ICO, wie we natuurlijk kennen van ICO en Shadow of the Colossus.

Verhaal & gameplay

We spelen een Amerikaanse televisieploeg die een onderzoek voert naar de verdwenen stad Hanuda, waar men mensen offerde. Deze stad, die is blijven hangen in de jaren ’70, wordt begrensd door één of andere rode zee. Wat men echter niet weet is dat deze stad vervloekt is. Het is aan ons om de overlevenden te redden van deze duistere spookstad, terwijl we ons moeten verzetten tegen de Shibito, dit zijn levende doden, of nog beter bekend als een hoop dood rottend vlees: zombies! Wanneer men vast komt te zitten op een berg, kunnen we een schel geluid horen, een sirene. Deze kondigt als het ware een nachtmerrie aan, waarin we mogen vechten voor ons leven om te kunnen ontsnappen.

GameSnackBE-Siren-Blood-Curse-Screenshot-01

Na het spelen van deze horror survival heb je ieder lid van de televisieploeg beter leren kennen door in diens huid te kruipen. Dit spel is voornamelijk Third Person, maar om te schieten kan je in First Person view gaan. Grafisch is het een pareltje, we krijgen realistische gezichtsanimaties en een realistische wereld op ons bord. Maar wat deze game helemaal uniek maakt, is het Sightjack systeem. Deze stelt jou in staat door de ogen van anderen te kijken, terwijl je gewoon normaal verder gamed. Dit systeem ontpopt zich in een split-screenmodus. Deze game is eigenlijk helemaal geen underdog, maar we vonden dat, toen deze game uitkwam, veel te weinig mensen in onze omgeving het kenden.

No more articles