Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Minecraft

Geschiedenis

Minecraft is nu al een goede 3 jaar beschikbaar, maar is pas sinds november officieel gereleased. Notch, de man achter deze game, had deze namelijk in verschillende fases al te koop aangeboden. Intussen is de game al meer dan 5 miljoen keer gedownload en hebben al 20 miljoen mensen zich geregistreerd op de officiële site, waar je trouwens Minecraft kunt downloaden.

Ontwikkelaar

Mojang, met aan het hoofd Notch, had deze game onder ontwikkeling in 2009 beschikbaar gesteld, een jaar later zat Minecraft in de Alpha fase en nog geen jaar later zat deze in de bèta fase. 2 jaar later werd Minecraft gereleased in november 2012. Notch is een aparte man; hij vindt piraterij helemaal niet erg en moedigt deze manier van downloaden dan ook aan als je echt geen geld hebt om het spel te kopen. Hij verklaart deze visie door te zeggen dat wanneer deze game illegaal gedownload wordt, dat mensen reclame maken of de game uiteindelijk toch kopen. Met zijn grote opbrengst van Minecraft, 250 000 euro per dag, steunt hij andere kleine game-projecten.

Gameplay

Minecraft is eigenlijk helemaal geen underdog, maar wij vonden dat deze game nog door teveel gamers de grond in wordt geboord met commentaar die de game helemaal niet verdiend. Minecraft is veel meer dan alleen maar mooie en indrukwekkende dingen bouwen. Minecraft is een game waarin overleven een grote rol speelt. Je krijgt een wereld waarin je op eigen houtje wapens moet maken en niet te vergeten: een onderkomen tegen de monsters die de nacht verbergt. Wanneer je dan het nodige onderdak en de nodige wapens hebt, kan de game beginnen. Het begint redelijk saai, omdat je vrijwel niets kunt doen. Zeker niet de eerste nacht, waar het een kwestie is van jezelf simpelweg in te graven, zodat de monsters je niet te grazen nemen.

GameSnackBE-Minecraft-Screenshot-01

Natuurlijk is het niet alleen maar survival, want voor je een wereld aanmaakt kun je kiezen of deze survival of creative is. Al de prachtige bouwwerken die je waarschijnlijk al gezien hebt, zijn allemaal het resultaat van uren zweten en zwoegen. In deze modus krijg je meteen alle blokjes en kun je ook niet meer sterven. Je kunt door 2 maal op de springtoets te drukken zweven en zo jouw constructie van bovenaf bekijken. Naast deze 2 modi kun je ook voor ‘Hardcore’ gaan, hierin staat de moeilijkheidsgraad vast op hard en krijg je maar 1 leven. Wanneer je sterft, kun je niet kiezen en wordt jouw wereld verwijderd.

No more articles