Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Chaos Legion.

Geschiedenis

Chaos Legion zag voor het eerst het daglicht in 2003 in Japan, maar na enkele maanden ook in Europa voor de PlayStation 2 en de PC. Je voelt het al aankomen, deze game heeft veel weg van een Japanse setting. Hoewel de game minder goed ontvangen werd, met een score van gemiddeld 6.5, is het toch eens de moeite om hem eens uit te proberen. Het liefst voor de PS2, want helaas genoeg kreeg de PC-versie het nog zwaarder te verduren met een lage score van ongeveer 40.

Developer

Als deze developer jou onbekend is, schaam u! Capcom heeft met de Streetfighter reeks, de Devil May Cry serie en vooral de Resident Evil reeks meerdere topgames op de markt gebracht. Deze ontwikkelaar draait al van in het begin mee en heeft voor bijna iedere console al wel een game ontwikkeld en uitgebracht. Dit al bijna 30 jaar!

Verhaal & gameplay

In Chaos Legion kruipt men in de huid van Sieg Wahrheit, wat overwinning en waarheid betekent in het Duits. Het is aan Sieg om een man, Victor Delacroix, te stoppen. Delacroix verzamelt namelijk magische artefacten. Sieg heeft namelijk zijn geliefde vermoord en met deze artefacten hoopt Delacroix haar tot leven te wekken, ook al eist dit zijn slachtoffers. Hoewel het verhaal niet slecht ineen zit, kan het soms wat minder tot zijn recht komen door de grappige en slechte dialogen in de cutscènes. Dit spel hangt eigenlijk voornamelijk van zijn gameplay af.

Deze 3rd person hack & slash is vooral actiegericht, met groepjes vijanden die zich op jou stormen. Heel verschillend is deze game niet op vlak van gameplay vergeleken met andere games, maar toch zit er wel een opmerkelijke feature in. Sieg Wahrheit kan namelijk Legions oproepen met behulp van een speciale aanval. Wanneer hij Legions naast zich heeft om hem bij te staan in een gevecht, kan de speler niet meer rennen en zijn de aanvallen die hij uitvoert zwakker. Je kunt deze Legions bevelen geven en kiezen tussen een offensieve of defensieve tactiek.

No more articles