Pokémon GO komt met een wel heel erg beknopte handleiding en kan voor beginnende of zelfs gevorderde Pokémon liefhebbers vragen oproepen. Onderstaande lijst geeft je enkele handige tips mee, waar je mogelijk zelf niet achter zou gekomen zijn.

Pokémon GO nog niet geïnstalleerd? Zo download en installeer je Pokémon GO voor Android en iOS.

1. Eggs uitbroeden via incubator

Via PokeStops kan je items krijgen en één van deze items zijn eieren. In het Pokémon menu is een tweede tab ‘Eggs’, waar je een overzicht krijgt van alle eieren die je bezit. Om een ei uit te broeden plaats je deze in een incubator en leg je de vermelde afstand te voet af.

Hoe groter deze afstand, hoe zeldzamer de Pokémon die je uitbroedt. Een ei uitbroeden beloont je ook met een hoeveelheid XP en candy voor deze Pokémon.

Pokémon GO Eggs

Pokémon GO Eggs

2. PokeStops resetten snel

Wanneer je een PokeStop gebruikt verandert de kleur van blauw naar paars en wordt deze tijdelijk onbruikbaar. Maar deze punten resetten relatief snel, na ongeveer 5 minuten. Blijf je dus in de buurt van een PokeStop dan kan je deze meerdere keren achter elkaar gebruiken om items te krijgen. Bovendien krijg je elke keer een kleine hoeveelheid XP voor je trainer.

3. Dubbele Pokémon inruilen voor Candy

Pokémon levelen werkt niet zoals we gewoon zijn door andere wilde Pokémons te verslaan. In plaats daarvan heb je Pokémon snoepgoed of candy en Stardust nodig om je Pokémon te trainen en te laten evolueren. De eenvoudigste manier om deze te verzamelen is dubbele Pokémons te transferen of vrij te laten in ruil voor Candy en Stardust. Een Pokémon die je al bezit vang je dus ook best om later in te ruilen.

4. Pikachu als starter Pokémon

Bij het begin van het spel heb je de keuze uit Bulbasaur, Charmander en Squirtle, maar ook Pikachu is te krijgen als starter Pokémon. Loop tot  vier maal toe weg van deze drie en negeer hen door ze niet te vangen. Wanneer dit gedaan is zal Pikachu verschijnen en kan deze gevangen worden.

Pikachu als starter in Pokémon GO

Pikachu als starter in Pokémon GO

5. Zo werkt Battery Saver

Pokémon gebruikt je GSM intensief (GPS, scherm, …) en pleegt hiermee een aanslag op je batterij. Trek je erop uit dan kan het handig zijn om een battery pack mee te nemen, maar ook de ontwikkelaars hebben een optie voorzien om je batterij verbruik te sparen.

In de settings menu vink je de optie ‘Battery Saver’ aan wat in eerste instantie niets lijkt te doen en dat klopt. Echter wanneer je je GSM ondersteboven draait wordt het scherm uitgeschakeld, maar blijft de applicatie nog actief. Je ontvangt nog steeds (tril)meldingen wanneer een Pokémon verschijnt. Ideaal om je GSM tijdens een Pokémon strooptocht in je broekzak te steken!

Pokemon GO Battery Saver

Pokemon GO Battery Saver

6. Pokemon tracken en oproepen

Rechts onderaan het scherm staat een tracker voor de wilde Pokémon die zich in je buurt bevinden. Onder het portret staan 1, 2 of 3 voetafdrukken, waarbij 1 heel dichtbij en 3 veraf is. Af en toe staat er geen voetafdruk, dit geeft aan dat je de pokémon onmiddellijk kan oproepen door het portret te selecteren.

Selecteer je een Pokémon uit de lijst dan kan je deze tracken. Kom je dichter in de buurt van je geselecteerde Pokémon dan begint het portret te knipperen, vermindert het aantal voetafdrukken en verschuift deze naar boven op de lijst.

7. PokeStops sneller looten

Wanneer je in bereik bent van een PokeStop kan je hiervan items looten door te spinnen aan het icoon. De tutorial zegt je dat je alle items moet selecteren om deze naar je tas te verplaatsen, maar dit hoeft niet. Wanneer je spin geregistreerd is en het icoon paars kleurt, kan je deze PokeStop verlaten en worden de items automatisch toegevoegd aan je inventaris.

8. Kies je team verstandig

Vanaf level 5 kan je je aansluiten bij één van de drie teams, elk met hun eigen focus:

Red: Valor
Blue: Mystic
Yellow: Instinctteam_instinct

Zit je nog met vragen? Bekijk dan ons handig Pokémon GO overzicht van vraag en antwoord!

No more articles