Hallo jongelui! Ja, jullie daar. Dat hoopje snotneuzen met die kromgegroeide controller handjes. Let even op! Probeer even je ogen af te wenden van die 1040 lijnen op jullie persoonlijk kamerbreed high definition scherm en luister naar wat een oude knor allemaal te vertellen heeft.

Het zootje ongeregeld bij GameSnack, bende onverlaten, heeft me van zolder gehaald om jullie allemaal even stil te laten staan bij de hoop electronica in je woonkamer. Zodra ik hier mijn gal gespuwd heb, mag ik terug naar mijn eigen schatjes uit vervlogen tijden. Mijn cassette tapes met C64 klassiekers, mijn Quickshot joysticks in vlammend rood met turbo button, mijn honderden floppies die ik nog moet knippen zodat ik ze aan twee kantjes kan gebruiken, mijn BASIC module met 1 K werkgeheugen, mijn… zucht.  Jullie hebben geen idee waar ik het over heb, hé?

Er is veel veranderd de laatste dertig jaar, wees daar maar zeker van. Aan mij om die gouden tijd wekelijks terug te halen, al was het maar voor even. Zonder mijn generatie hadden jullie geen FPS, geen RTS, geen RPG’s… en sinds wanneer moet alles verdorie afgekort worden? Kan het niet gewoon zoals vroeger? Een spel was toen “een schiet” spelletje of een “spring spelletje”.  Als het dat niet was, dan was het een simulator. Punt en gedaan! Het is verdorie zelfs al een werkwoord “Gamen”, maar sla me dood hoe je het kan vervoegen. Ik game? Jij gamet? Te gek voor woorden.

Ik kan me niet voorstellen dat iemand van jullie een tekst adventure speelt voor dagen. Of na uren lang een pixel schone te hebben verleid, beloond te worden met een zwart blokje dat op en neer gaat.  Wij hadden geen YouP*rn, wij hadden Samantha Fox strippoker!

*geluid van hoesten, rochelen en kuchen, gemengd met vloeken en verwensingen. Langzaam sterft het uit, waarna een luik met een harde knap dichtslaat*

Zo! Dat is wel genoeg voor deze week.  Een verzuurd alter-ego met incontinentie mag je nooit teveel plaats geven. Er is voor alles een plaats en een tijd, maar de tijd voor deze relikwie is even gekomen. Beste lezer, wekelijks kan je hier bij GameSnack bij deze een column verwachten over de rijke geschiedenis van het Gamen door iemand die het ook allemaal heeft meegemaakt.
“Press play on tape” zal je dus meenemen naar een tijd waar een hard disk van 10 megabyte nooit vol te krijgen was, en daar voor.  Nostalgie voor de iets rijpere lezers, pure kolder voor de kids. Geregeld zal ik ook eens op de oude zeepkist kruipen en mijn vaak giftige pen uitwringen over onderwerpen die, op game gebied tenminste, hot en happening zijn.

Trending worldwide lees je dus bij GameSnack en nergens anders.

Tot knors!

Knorrepot

No more articles