Voor deze Retrogaming revived hebben we weer een klassieker, Bubble Bobble,  vanonder het stof gehaald. Net als met Super Mario Bros 3 hebben we ons hier weer kostelijk mee geamuseerd. Voor de mensen die het spel niet kennen, kunnen hieronder lezen wat je allemaal in het spel kan doen.

In het spel kun je kiezen uit twee bubble dragons, Bub en Bob. Je moet jezelf met deze twee schattige draakjes doorheen de vele levels van het spel weten begeven, waarbij je ook nog eens moet afrekenen met tal van monsters die je het leven zuur maken. Je kan dit trouwens samen met een vriend doen, wat zeker wel aan te raden is.

De vijanden die je tegenkomt in deze game zal je op een speciale wijze om het leven moeten brengen. Je beschikt namelijk over het vermogen om bellen te blazen. Dit kan je gebruiken om je vijanden te vangen. Om deze vijanden dan  definitief naar de gamehemel te sturen, moet je er alleen nog maar met je volle gewicht op springen. Een ergere dood kan je echt niet voorstellen. In een gesloten ruimte worden opgesloten en dan besprongen worden… verschrikkelijk!
Hierdoor krijg je wel verschillende voedingsmiddelen die uit de hemel komen vallen. Deze leveren je heel wat punten op, indien je ze op tijd weet te consumeren. Wanneer je een bepaalde hoeveelheid aan punten hebt, krijg je hiervoor trouwens een extra leven. Naarmate je meer vijanden na elkaar weet om te brengen, zal je hiervoor beter beloond worden. Eén vijand burst is gelijk aan een voedingsmiddel ter waarde van 1000 punten, twee vijanden burst is gelijk aan twee levensmiddelen ter waarde 1000 en 2000 punten, drie vijanden burst is drie voedingsmiddelen waarde 1000, 2000 en 4000 punten, enz.

Het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Zo kunnen je vijanden ook ontsnappen uit de bellen waarin je ze hebt opgesloten. Dit gebeurt enkel als je ze er te lang in laat zitten. Wanneer ze er dan uitkomen zijn ze natuurlijk kwaad, waardoor ze sneller gaan bewegen en je dus extra voorzichtig moet zijn.
Een andere moeilijkheid in het spel is dat na verloop van tijd, indien je alle vijanden in het level niet binnen een bepaalde tijd weet te doden, er een niet te verwoesten wezen verschijnt dat je zal beginnen stalken tot je dood bent. Dit kost je enkel 1 leven en daarna verdwijnt hij weer. Indien je binnen de tijd dat hij achter je aan zweeft de resterende vijanden nog weet te vermoorden, verdwijnt hij sowieso zonder dat je hiervoor het leven moet laten.

Het spel zelf blijft na al die jaren nog altijd leuk om te spelen. We raden dan ook aan om je NES nog eens aan te sluiten en deze game nog eens te spelen. Als je deze game niet hebt, kan je deze nog wel ergens online vinden. NES-games kosten vandaag de dag bijna niks meer, dus kopen die handel!!!

No more articles