Voor deze Retrogaming revived hebben we weer een pareltje van onder het stof gehaald. Deze week kreeg Little Nemo: Dream Master de kans om ons voor de tweede keer te betoveren. Of deze game ons nog altijd wist te bekoren, na al die jaren, lees je hieronder!

In deze game, waar je met het Londense jongetje Nemo aan de slag kan gaan, brengt een vreemde boodschapper uit de fantasiewereld Slumberland je een bezoekje. De boodschapper vertelt je dat de prinses van Slumberland op zoek is naar een nieuw speelkameraadje. Hij vraagt dan ook aan Nemo of hij  mee wil komen met het schip dat hem naar de wondere wereld van Slumberland zal brengen. Daar aangekomen kom je er al snel achter dat er iets mis is. Koning Morpheus is ontvoerd door de koning van Nightmareland en prinses Camille wil dat Nemo hem gaat redden. Gewapend met een zak snoep ga je de uitdaging aan.

Je zal je in deze game door verschillende levels in Slumberland moeten begeven. Elk level heeft een deur waar je zes sleutels, verspreidt over heel de level, moet zien te bemachtigen. Het in handen krijgen van deze sleutels is zeker niet zonder gevaar. Zoals jullie hierboven al lazen zal je jezelf, met een zak snoepjes als wapen, doorheen het spel moeten begeven. Je kan met deze snoepjes de vijanden wel niet doden, maar je kan er wel sommige dieren voor jou mee winnen als je ze een paar snoepjes toewerpt. Deze dieren zullen je dan een lift geven en je de mogelijkheid geven om vijanden tot moes te slaan. De dieren die je in deze titel allemaal onder controle kan krijgen variëren van gorillas tot muizen, die in deze game bijna even groot zijn als een gorilla. Doorheen de levels zal je ook tal van gezondheids-updates en medicijnflesjes vinden die je door een moeilijke periode moeten helpen. Er zijn, voor degenen die het toch niet kunnen laten om rustig te spelen en liever eens een keer doodgaan, checkpoints in ieder level. Deze checkpoints zal je wel niet zo gemakkelijk kunnen bereiken . Gelukkig kun je, wanneer je helemaal geen levens meer hebt en het dus eigenlijk GAME OVER is, toch nog verder spelen vanaf het laatste level dat je gespeeld hebt.

Conclusie

Nemo is en was echt een spel voor hardcore gamers. Je hebt veel geduld en snelle handen nodig om de verschillende levels te overleven. Momenteel zitten we nog vast bij het voorlaatste level die echt wel niet van de poes is. Soms kunnen we het haast niet geloven dat deze game bedoeld was voor kinderen. Het is ons doel om deze game nog één keer uit te spelen. For old times’ sake!

No more articles