Voor deze rubriek hebben we onze goede oude Nintendo Entertainment System-games nog eens vanonder het stof gehaald. Eén van de eerste games die we in onze bewaardoos tegenkwamen, was Super Mario Bros 3. Volgens verschillende bronnen de beste Mario-game uit de serie. We besloten dan maar om onze NES eens af te stoffen en het spel nog eens aan een grondige analyse te onderwerpen.

In Super Mario Bros 3 zal je het weer moeten opnemen tegen de boosaardige Bowser, die Princess Peach weer voor de zoveelste keer heeft ontvoerd. Het is aan onze Italiaanse vriend Mario om haar uit de klauwen van deze schurk te redden. Je kan dit alleen of samen met een vriend doen die dan als Luigi kan spelen. Hierbij moeten ze door 90 levels in 8 verschillende werelden vechten.
Er zijn in totaal drie soorten levels waarin je moet proberen te overleven. Je hebt de gewone levels, waar je aan het einde van het level een kaart kan behalen. Deze kaarten zijn belangrijk, omdat je levens kan krijgen indien je drie van deze kaarten hebt bemachtigd. Het aantal levens dat je krijgt hangt af van de combinatie van de kaarten. Bij drie dezelfde kaarten krijg je meer levens dan wanneer ze allemaal verschillend zijn. Er  is per wereld ook minimaal één burcht, waar je het op het einde van het level moet opnemen tegen Boom Boom. Bij het verslaan van deze vijand worden een aantal nieuwe levels beschikbaar om te spelen. Op het einde van iedere wereld staat een kasteel.  Bij het binnengaan van het kasteel zie je dat de koning getransformeerd is in één of ander dier en dat zijn magische staf gestolen is. Daarna zie je Mario op een vliegend schip springen en wanneer je hier het einde bereikt, moet je één van Bowsers kinderen bevechten. Als je hem verslaat wordt de koning terugveranderd en kun je naar de volgende wereld. In het allerlaatste kasteel wacht Bowser himself je op en moet je om het leven van Princess Peach vechten.

Toen we het spel begonnen te spelen, kreeg we direct een gevoel van nostalgie door de epische muziek die we kennen uit de vele Mario-games. Toen er bepaalde personen de kamer binnenkwamen wilden ze zelf spontaan nog eens meespelen en die goede oude tijd nog eens herbeleven. Als we de game verder bekijken valt het toch wel op dat deze zijn tijd al ver vooruit was. De game bood de spelers, in vergelijking met andere games in die tijd, als eerste een aantal minigames aan. De graphics waren in die tijd echt heel goed en zelfs vandaag de dag ziet het er nog altijd zeer leuk uit. Het spel zelf heeft echt zoveel te bieden, er zit namelijk veel variatie in de levels en deze zijn dan ook nog eens goed uitgewerkt. Voor degenen die denken dat het altijd even makkelijk ging, moeten de titel zeker zelf nog eens spelen. Het spel geeft je geen mogelijkheid om te saven, dus indien je het wilt uitspelen zal je toch wel een dagje moeten vrijmaken. Dit is een minder aspect van het spel, omdat de levels zo gemaakt zijn dat je het spel niet in 1,2,3 kan uitspelen.
Vandaag de dag blijft Nintendo nog altijd trouw aan deze 2D-succesformule, wat warm onthaald wordt bij de Mario-fans.

Nu onze NES terug warm staat zullen we ook de volgende weken telkens een game vanonder het stof halen en voor jullie analyseren. De game die we volgende week zullen ontleden zal weer een pareltje zijn. Om te weten welke game het gaat worden, moeten jullie vooral GameSnack blijven volgen.

No more articles