Deze retrogaming revived neemt ons mee naar een tijd waar er van gamen nog geen sprake was, het stenen tijdperk. In deze tijd was de aarde nog bevolkt door dinos en holbewoners. De bekendste holbewoner is natuurlijk Fred Flintstone. Fred  is een normale, hard zwoegende werker in een steengroeve. Samen met zijn familie en vrienden maakt hij altijd wel iets knotsgek mee, ook in deze game waarin Dino en Hoppy , de trouwe viervoeters van Fred en zijn beste vriend Barney Rubble, ontvoerd worden door een man uit de toekomst.

Het verhaal begint op een rustige zonnige dag, die plots verstoord wordt door een museumstukverzamelaar genaamd “Dr. Butler”. De verzamelaar heeft de huisdieren van Fred en Barny mee de toekomst ingenomen en het is jouw taak om deze terug te halen naar Bedrock. Je krijgt hierbij de hulp van het groene ruimtewezentje Gazoo, die alleen door degene die in hem geloven gezien kan worden. Dit wezentje is in het bezit van een tijdmachine, dus een reis naar de toekomst zou hij zeker kunnen maken. Dr. Butler vernielde deze echter vlak voor hij zich terugflitste naar de toekomst, waardoor alle stukken van de tijdmachine over de wereld verspreid liggen. Als ze hun huisdieren dus terugwillen, moeten ze alle brokstukken bij elkaar zoeken en de tijdmachine weer in elkaar zetten. Alleen dan kunnen ze aan de gevaarlijke reis naar de toekomst beginnen.

The-Flintstones-The-Rescue-of-Dino-and-Hoppy-02

Je speelt in deze game met Fred, die de moeilijke taak heeft gekregen om alle brokstukken te zoeken en deze aan Gazoo te geven. Het groene mannetje moet met deze brokstukken de machine terug kunnen samenstellen zodat ze snel naar de toekomst kunnen gaan. De zoektocht naar deze machinestukken is zeker niet zonder gevaar. Zo kom je heel wat monsters en vijanden tegen en zal je het op het einde van ieder level moeten opnemen tegen een eindbaas. Je kan ervoor kiezen om deze te lijf te gaan met een knots of andere secundaire wapens die je tijdens de game aangeboden krijgt. We denken hier dan bijvoorbeeld aan een soort van throwing axe en een katapult om je vijanden dood te schieten. Je kan in deze game ook een minigame spelen, waarbij je een lekker potje prehistorisch basketten kan. Als je de match kan winnen tegen je tegenstander geeft hij je daar een beloning voor, die je in de levels kan gebruiken. Zo krijg je dan bijvoorbeeld vleugels om tot een bepaald punt te vliegen of kom je op een soort van kangoeroe te zitten die je op moeilijk bereikbare plaatsen zal brengen.

The-Flintstones-The-Rescue-of-Dino-and-Hoppy-01

Op het einde van de game zal je het tegen de kwaadaardige Dr.Butler moeten opnemen in een ruimtestation in de 30ste eeuw. Je zal jezelf in dit laatste level door zes niveaus moeten vechten, waarbij je ook nog eens een oude bekende tegen het lijf zal lopen, George Jetson.
Oude personages uit series zorgen bij ons altijd voor de nodige nostalgie, al kan je hier niet te lang bij stilstaan! Het gevecht om Dino en Hoppy laat, na deze ontmoeting, niet lang meer op zich wachten en stilstaan bij die mooie herinneringen uit het verleden zorgt voor de nodige afleiding. Je concentratie moet echt optimaal zijn om deze kwaadaardige schurk, die in 3 vormen komt, te verslaan.

Conclusie:

Het was al bij al wel een leuke game om nog eens te spelen, maar geen hoogvlieger. Er waren hoop en al 10 levels en deze levels waren dan ook nog eens aan de korte kant. De bosses zorgden nog wel voor de nodige uitdaging en ook  de verschillende gadgets en de leuke minigames zorgden voor een toch nog wel toffe ervaring van de game.

No more articles