Weet je niet wat te doen met je zakgeld? Wij geven een vooruitblik op de stapel staande games voor de komende week.

14 mei

Dust 514 (CCP Games – Sony) voor PS3

De wereld van New Eden in het Eve-universum is de place to be voor deze massive online FPS. Gamers die gekend zijn met Eve Online weten direct waarover het gaat. Voor de rest onder ons: het Eve-universum bestaat uit diverse sterrenstelsels waardoor de spelers met hun ruimteschepen  navigeren, planeten veroveren en missies spelen. Hierbij ligt vooral het accent op alles wat je met je customized ruimteschip kan doen.

Met Dust 514 wordt er meer nadruk gelegd op het voetvolk en de actie die gekend is voor een first-person-shooter, maar alle acties in deze game hebben wel een invloed op de spelwereld van Eve Online. Aangezien de game free-to-play is: proberen die handel!

15 mei

Terraria (Re-Logic – 505 Games) voor PS3 (Europa)

Nadat dit sandboxspel reeds voor PC, MAC en Xbox 360 beschikbaar kwam, zijn nu de Europese PS3 gebruikers aan de beurt om deze Indie platformer te downloaden.

Niets is onmogelijk in deze adventure game die vol actie zit. De wereld is je schildersdoek en de grond zelf is jouw verf. Je kan zowel wapens maken en een breed arsenaal aan vijanden verslaan, als diep ondergronds accessoires opgraven, als materialen verzamelen om eender wat in deze wereld te bouwen.

17 mei

Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinity (Spike Chunsoft – Nintendo) voor N3DS

Zelfs wie nog nooit een game gespeeld heeft, heeft al over Pokémon gehoord. De serie is zo immens populair dat sinds de GameBoy start in 1996, er al bijna een 30-tal games voor de handheld alleen van zijn; onderverdeeld in generaties.

Je staat op de drempel van een nieuwe wereld: één waar Pokémon praten (voor de eerste keer wordt er met stemacteurs gewerkt), steden bouwen en geweldige avonturen beleven. En het beste van alles: je kan in de huid kruipen van Pikachu, Snivy, Tepig, Oshawott of Axew. Op je reis door deze fantastische omgeving kies je ook een partner die je bijstaat in al je avonturen.

Lego Batman 2: DC Super Heroes (Travellers Tales – Warner Brothers Interactive) voor Wii U

De populaire gemaskerde vleermuis maakte het op console reeds bont, zodat er nu een versie voor de Wii U komt. Kan hij het hier ook waarmaken of wordt het uitkijken naar een ander avontuur van deze superheld?

Sniper Elite V2 (Rebellion Developments – 505 Games) voor Wii U

One bullet can change history en de makers van deze game weten hoe ze jou dat éne schot moeten laten maken. Als Karl Fairburne van de Amerikaanse inlichtingendienst, is het jouw taak om ten tijde van het nazi-tijdperk een stel Duitse wetenschappers op te sporen om ze veilig te laten overlopen of , indien nodig, ze te elimineren. Zoals de titel het al suggereert is het zaak om veel mogelijk in stealth en sniper modus te zijn en het direct contact met de vijand te beperken. Deze titel kreeg voor de consoleversies een gemengde kritiek en nu is het afwachten of de aanpassingen voor deze Wii U versie de game zullen verbeteren.

Metro: Last Light (4A Games – THQ) voor Xbox 360, PS3, PC en Wii U

We hebben het beste voor het laatste gehouden en deze opvolger van de survival horror game Metro 2033 is dan ook een afsluiter van formaat. Collega Indy kan, als hevige Metro-fan, alles over de serie vertellen en hij zal dat zeker nog doen aan de hand van zijn review van deze klasse first-person-shooter.

No more articles