NPC staat voor Non-Playable Character en zowat elke game heeft er heel wat, met uitzondering van die rare puzzel games. In deze top 5 vatten we de vijf favoriete NPC’s samen van Snacker Indy. Enjoy!

5. James (Fallout 3)

James is jouw vader in de game Fallout 3 en woont samen met jou in de Vault 101. Deze Vault diende als een experiment om aan te tonen hoe mensen functioneren in een gesloten ruimte. James’ taak hierin was het verzorgen van de inwoners, omdat hij zo’n knappe bol was. Ware het niet dat James de Vault verliet en zijn zoon achterliet met de reden dat het veiliger was, had hij wat hoger in deze top 5 gestaan. Quote:

I am Alpha and Omega. The beginning… and the end. I will give unto him that is a thirst of the fountain of the water of life, freely.

 

GameSnackBE-Fallout-3-Screenshot-01

James (links) op het verjaardagsfeestje van zijn zoon.

4. Guard (Skyrim)

I used to be a guard, but then I got famous.

Deze wachters in Skyrim spenderen hun dagen aan het veilig houden van de stad. Heel gewoon zou men denken, maar deze wachters blijken allemaal een humoristische kant te krijgen. De intussen vreselijk irritante uitspraak “I used to be an adventurer like you, but then I got an arrow to the knee” zorgt er toch voor dat deze een plaatsje in deze top 5 krijgt. Irritant of niet, de uitspraak werd een hit onder de meme liefhebbers. Een andere bekende uitspraak is:

Let me guess, someone stole your sweetroll?

 

Een wachter zonder pijl in de knie.

Een wachter zonder pijl in de knie.

3. George Gordon Haggard Jr. (Battlefield: Bad Company & Battlefield: Bad Company 2)

Deze schietgrage nut job maakt deel uit van het dappere viertal dat zich een weg moet banen doorheen vijanden van het begin, tot het einde van de twee games. Hij houdt van explosies en dingen afbreken, wat ook meteen de reden is dat hij in ‘Bad Company’ vertoeft. Deel uitmaken van dit bataljon dient als straf voor iets wat je uitsteekt in het leger. Zo heeft Haggard, want zo noemen ze hem in-game, het grootste munitie depot van Parijs opgeblazen. Maar naar eigen zeggen is dat de reden niet, maar eerder door een accidentje in een WC met een claymore. Een echte gek dus en daar houden wij van. Een welverdiende derde plaats, soldaat! Een bekende quote van hem en tevens ook een steek naar Modern Warfare 2 toe:

It’s not a snowmobile race! Snowmobiles are for pussies!

 

2. Simon “Ghost” Riley (Modern Warfare 2)

Moeten we het nog uitleggen waarom Simon Riley in Indy’s top 5 staat? Als shooterfanaat heeft de dood van deze iconische luitenant Indy stil gekregen, en dat is heel moeilijk. Deze Britse Special Forces operator wist de coole held te spelen in Modern Warfare 2. Het feit dat hij zijn gezicht altijd verborgen hield achter een bivakmuts met een schedel erop, maakt hem alleen maar cooler. Ghost was niet alleen goed in het doden van vijanden die hem in de weg liepen, maar wist zich ook heldhaftig te bewijzen op het veld, waar hij zijn partner Roach meesleurde naar de helikopter. Roach was gewond geraakt, maar Ghost waagde zijn eigen leven. Voor deze daad kunnen we geen medaille geven, maar een 2de plaats in onze top 5 zal moeten volstaan. Wist je trouwens dat hij een eigen comic serie heeft?

Een memorabele quote van Ghost voor hij en zijn vriend Roach vermoord werden:

Roach, hang in there! Come on, get up! Get up! Get up! We’re almost there!

 

Van links naar rechts: Soap, Cpt. Price, Sandman en Ghost met bivakmuts.

Van links naar rechts: Soap, Cpt. Price, Sandman en Ghost met bivakmuts.

1. Federico Auditore da Firenze (Assassin’s Creed II)

Hij mag dan niet meteen bekend in de oren klinken, maar deze charismatische jongeman was Ezio’s broer in Assassin’s Creed II. Hoewel we hem maar een klein uurtje hebben mogen zien, kon je meteen opmerken dat hij en Ezio een sterke band hadden. Toen Ezio nog jonger was, was hij een losbandige jongen, maar zijn oudere broer Federico hield hem in toom. Hij was toen het verstandige brein van de twee en kende evenveel van klimmen als zijn jongere broer. Helaas heeft het niet mogen zijn en werd hij samen met zijn vader en jongste broer opgehangen, als onderdeel van een bedrog. Enkele van zijn weinige quotes:

You must help him! That pretty face is his only asset! – Nadat hij Ezio bij de dokter bracht voor de behandeling van een wonde aan zijn lip.

It is a good life we lead, brother. – Nadat Ezio hem verslagen heeft in een klimrace op de top van een kerk.

 

Federico (rechts) samen met Ezio bij de dokter voor zijn gewonde lip.

Federico (rechts) samen met Ezio bij de dokter voor zijn gewonde lip.

In de onderstaande launch trailer van Assassin’s Creed II kan je Federico kort aan het werk zien:

Heb jij zelf ook favoriete NPC’s of ben je niet helemaal akkoord met deze top 5? Laat je bevindingen achter in een reactie!

No more articles