Trendy evenementen, bandje aan, volle PC uitrusting geïnstalleerd, 1.5 uur onderweg geweest en toch beginnen we er met volle plezier en goesting aan. Op dit moment is het half 3, ‘s nachts welteverstaan, en we hebben nu pas de tijd om verslag uit te brengen. Dat belooft!

Intrede

Voor mensen die niets van het LAN gebeuren weten of begrijpen, zullen we dit begrip eventjes kort uitleggen. Een LAN is eigenlijk een netwerk van PC’s die met mekaar verbonden zijn. Het grote voordeel aan een LAN is dat we zelfs zonder een internetconnectie tegen mekaar kunnen spelen. Hiervoor moeten alle spelers wel op één centrale plaats bijeenkomen, dit wordt een LAN party genoemd. Er gaat niks boven een grote zaal die vol gepropt zit met allemaal medegamers!

Bij het betreden van de heilige tempel van de gamers, die hun hobby liefdevol hanteren en ook respecteren natuurlijk, zien we niet veel van het themagebeuren als we de parking opstormen met onze volgestouwde auto’s. Wat wel direct zichtbaar is, is dat we onmiddellijk voortgeholpen worden door de crewleden die op de parking aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Wanneer we onze auto’s geparkeerd hebben, pakken we alles uit en stapelen we dit zo ergonomisch mogelijk zodat we maar 1 keer moeten lopen en onmiddellijk kunnen beginnen aan onze uitputtende zit-marathon. Wanneer alles gesetteld is en we onze PC’s proper kunnen opstarten, gaan we eens een toertje doen rond het domein.

Het thema is ook direct mooi duidelijk: een groot ruimteschip is geland in het midden van de zaal en er zijn verscheidende robots die ook hun plaats hebben ingenomen om het podium aan te kleden.

Eerste stapjes

Onze eerste uurtjes in de wereld van FOM 14.0 zijn uiterst zeldzaam van gevoel. De lichten zijn mooi gedoofd, er is een showtje bezig dat ons kan amuseren, maar de meest vastberaden gamers joelen het eruit met geroep van “hoeren” en “tetten”, dat eigenlijk ook vrij bekend is van onze felbegeerde Belgische LAN’s. Dat geeft ons een speciaal gevoel dat het precies een stuk levendiger is dan andere LAN party’s.

Na een paar keer goed mee te brullen met de menigte en genieten van de aangename sfeer, besloten we uiteindelijk om onze verkenningstocht verder te zetten. Net als bij de vorige FoM editie had computerwinkel Tones  drie grote tv’s geplaatst, waarop het mogelijk was om naar hartenlust te racen. Wij kwijlden alvast toen we deze setup weer zagen, wie wilt er nu geen drie tv’s naast elkaar om zalig te kunnen gamen? We wanna have!

Om ons gekwijl wat in toom te houden, gingen we ons eens goed uitleven bij de FoMCON. Dit is het bekende demo-hoekje waar spelers verschillende demo’s van Electronic Arts kunnen kunnen spelen. Zo waren demo’s van SSX, FIFA Street en Syndicate van de partij.

Competities

Van compo’s en andere activiteiten was er op dat moment nog niet veel te horen, maar we kregen wel al vermeldingen om ons gaan in te schrijven, zodat we later op de dag kunnen deelnemen aan de wedstrijden. Hierna kunnen we hele dagen doen wat ons hartje begeert: games spelen in competitie!

En er was competitie alom, geloof ons! Tussen de wedstrijden door, was het mogelijk om deel te nemen aan de Iiyama Challenge. In deze uitdaging krijgen spelers de kans om hun kans te wagen tegen Western Wolves-speler cHoObiE. Wat stond er op de prijslijst? Als je het goed genoeg deed tegen deze pro gamer, maakte je kans op een prachtige Iiyama monitor, maar ook een LowLandLions-gamepakket met headset, muis en muismat werd aan enkele gelukkigen verloot.

 

Pijn lijden

Iets voor 12 uur middernacht begon er op het grote scherm een grote aftelklok te lopen. Onze nieuwsgierigheid begon ons te pijnigen en we smachten naar meer info. Dan stipt om 12 uur stonden er ineens een 4-tal jedi’s in het midden van de zaal en een stormtrooper die gevechtsklaar was, nog eens een verduidelijking dat het thema ‘Space’ was. Eigenlijk was dit alles de intro voor onze lachwekkende Pain compo. De regels zijn simpel: je mag iemand anders pijn doen. Wie het beste iets doet of wie het meeste pijn heeft, krijgt een prijs. Toch is het niet simpelweg gewoon een ander pijn doen, er komt toch net iets meer bij kijken. Zo is er ieder jaar een bijpassend thema waarin de Pain compo wordt uitgevoerd. Dit jaar was het LAN thema ‘Space’, dus dit is de ideale kans om je Jedi krachten een keer te demonsteren! De deelnemers worden geblinddoekt en moeten vervolgens zoveel mogelijk tennisballen vangen. Dit brengt vaak lachwekkende taferelen op, dus hebben we besloten om jullie een lekker aangenaam en komisch filmpje van deze Pain compo te laten zien!

May the force be with you.

The next morning…

Na een welverdiende nachtrust van 4 bittere, kleine uurtjes zijn we weer helemaal in topvorm om onze concurrenten te verslaan in een vurige strijd. We starten rustig onze oorlogsmachines op om vervolgens een opwarmrondje te doen.

We leggen veel nieuwe contacten met andere clans, zoals: RUZ3, Wasted Pinguinz en Low Land Lions die achter ons zaten, en we merken dat ze zeer goed bezig waren in hun ladder van de competitie. Elke keer dat ze een game moesten spelen, stond onze rij overdonderd met gamelustige toeschouwers die wel eens een echte pro aan het werk wilden zien, dus niet altijd evenveel rust.

Naarmate de dag vordert maken we voor het eerst kennis met het eetsysteem van Frag-o-Matic. Het systeem was niet al te top, maar veel andere manieren waren er niet, dus daar moesten we het mee doen. Aan diversiteit van eten hadden we genoeg: een FOM Dog, Bicky Burger, broodjes, en noem maar op. Alles was er wat ons kleine hartje begeerde om aan voldoende energie te geraken.

No more articles